Επανάσταση στη Σαουδική Αραβία: Οι γυναίκες θα μπορούν να οδηγούν από τα 18

Επανάσταση στη Σαουδική Αραβία: Οι γυναίκες θα μπορούν να οδηγούν από τα 18

Η ηγεσία της αραβικής χώρας πιστεύει ότι με την άρτια οδηγική εκπαίδευση των γυναικών, θα βελτιωθεί η εικόνα στους δρόμους, καθώς καθημερινά 20 άτομα χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα

Επανάσταση στη Σαουδική Αραβία: Οι γυναίκες θα μπορούν να οδηγούν από τα 18
Περισσότερες λεπτομέρειες για την ιστορική απόφαση του βασιλιά Σαλμάν να επιτρέψει την οδήγηση στις γυναίκες, για πρώτη φορά στη Σαουδική Αραβία, έδωσαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη οι αρχές της αραβικής χώρας, με τη σημαντικότερη εκ αυτών, τον ορισμό των 18 ετών ως επιτρεπτό όριο για την εξασφάλιση άδειας οδήγησης.

Την Τρίτη, ο βασιλιάς Σαλμάν εξέδωσε διάταγμα, με το οποίο ακύρωσε την απαγόρευση που αφορούσε την οδήγηση γυναικών δίχως επιτήρηση από άνδρα. Παράλληλα, ζήτησε από το κοινοβούλιο να προχωρήσει στην σύσταση μίας επιτροπής, προκειμένου να καταλήξουν στις καλύτερες προτάσεις για την εφαρμογή της απόφασής του τον Ιούνιο του 2018.

Κλείσιμο
Απαντώντας σε ερώτηση τηλεοπτικού δικτύου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, τόνισε ότι «το 18ο έτος είναι μία ηλικία που το μυαλό έχει οριμάσει και μπορεί να οδηγήσει στο βασίλειο».

Ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαούντ μπιν Σαγιέφ και ανιψιός του βασιλιά, δήλωσε ότι οι αστυνομικοί είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν τους νόμους της τροχαίας τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, δεν διευκρίνισε ωστόσο, αν θα προσληφθούν γυναίκες στο αστυνομικό σώμα.

Ο ίδιος, σε ανάρτησή του στο twitter, υποστήριξε ότι οι γυναίκες οδηγοί θα λάβουν άρτια εκπαίδευση και θα βοηθήσουν στη βελτίωση των στατιστικών που αφορούν τα ατυχήματα, καθώς στη Σαουδική Αραβία σκοτώνονται καθημερινά 20 άτομα, σε τροχαία δυστυχήματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης