Πολύτεκνος και πρόσφατα χωρισμένος ο 47χρονος που επιτέθηκε στο τζαμί στο Λονδίνο

Πολύτεκνος και πρόσφατα χωρισμένος ο 47χρονος που επιτέθηκε στο τζαμί στο Λονδίνο

Ένα 24ωρο πριν την επίθεση είχε μεθύσει σε παμπ και έβριζε τους μουσουλμάνους λέγοντας ότι θα τους κάνει ζημιά - Σύμφωνα με τους γείτονές του, ο Ντάρεν Όσμπορν ήταν ήσυχος άνθρωπος και καλός πατέρας

Πολύτεκνος και πρόσφατα χωρισμένος ο 47χρονος που επιτέθηκε στο τζαμί στο Λονδίνο
Πρόσφατα χωρισμένος πατέρας τεσσάρων παιδιών είναι ο 47χρονος άνδρας που έπεσε εχθές το βράδυ, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, πάνω σε κόσμο που έβγαινε από τέμενος στο βόρειο Λονδίνο, σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας άλλα δέκα.

Ο Ντάρεν Όσμπορν, ο οποίος διαμένει στο Κάρντιφ, συνελήφθη λίγη ώρα μετά την επίθεση, χάρη στην άμεση παρέμβαση αυτοπτων μαρτύρων που τον ακινητοποίησαν και τον προστάτευσαν από το λιντσάρισμα μέχρι να έρθει η αστυνομία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο 47χρονος άνδρας νοίκιασε το βαν με το οποίο παρέσυρε εχθές τα θύματά του από τη Νότια Ουαλία και στη συνέχεια οδήγησε μέχρι το Λονδίνο.

Φτάνοντας έξω από το τζαμί, ο Όσμπορν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι λίγο πριν ένας ηλικιωμένος άνδρας είχε χάσει τις αισθήσεις του σε στάση λεωφορείου και είχε συγκεντρωθεί κόσμος για να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Έτσι οδήγησε το βαν του καταπάνω στους συγκεντρωμένους πολίτες, καταφέρνοντας να σκοτώσει έναν και να τραυματίσει αρκετούς.

Κλείσιμο
Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που γνώριζαν τον 47χρονο πριν την επίθεση έρχονται σε πλήρη αντίθεση, με κάποιους να μιλούν για άνθρωπο ευερέθιστο και επιρρεπή στο μεθύσι, και άλλους να τον παρουσιάζουν ως ήσυχο οικογενειάρχη.

Σύμφωνα με την Daily Mail, μόλις ένα 24ωρο πριν από την επίθεση ο 'Οσμπορν είχε μεθύσει σε μια παμπ στο Κάρντιφ και είχε προκαλέσει φασαρία, βρίζοντας τους μουσουλμάνους και λέγοντας ότι θα τους κάνει "μεγάλη ζημιά", με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού να τον απομακρύνουν. 


Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, ο Όσμπορν δεν ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές, ούτε στην MI5. Με βάση τα επίσημα αρχεία, ο 47χρονος γεννήθηκε το 1969 στη Σιγκαπούρη, αλλά μετακόμισε με τους δικούς του στο Σόμερσετ όταν ήταν παιδί. Αργότερα, μετακόμισε στη Νότια Ουαλία, και δημιούργησε οικογένεια, αποκτώντας τέσσερα παιδιά με τη σύντροφό του. Η σχέση τους, σύμφωνα με μαρτυρίες, περνούσε κρίση το τελευταίο διάστημα και πριν από έξι μήνες το ζευγάρι χώρισε.

Σύμφωνα με τους γείτονές του, ο 47χρονος ήταν ένας  αρκετά κλειστός άνθρωπος και αφοσιωμένος πατέρας, που επισκεπτόταν συχνά τα παιδιά του στο σπίτι της πρώην συντρόφου του και τα πηγαινοέφερνε στο σχολείο. Το γεγονός ότι ήταν άνθρωπος χαμηλού προφίλ επιβεβαιώνει σύμφωνα με την Daily Mail ένας φίλος του που τον γνώριζε 35 χρόνια και δηλώνει σοκαρισμένος από τις εξελίξεις.

«Τον ξέρω δεκαετίες ολόκληρες, μεγαλώσαμε μαζί. Είναι 100% αυτός. Ζει στην Ουαλία και έχει τέσσερα παιδιά», είπε στη βρετανική εφημερίδα ο άνδρας που θέλησε να μείνει ανώνυμος. Η 48χρονη Πολίν Τιμπς, γειτόνισσα του Όσμπορν δηλώνει «αποσβολωμένη». «Η αστυνομία πηγαινοέρχεται όλη μέρα. Έχουμε σοκαριστεί τρομερά. Τον έβλεπα να προχωράει στον δρόμο αλλά δεν του μίλησα ποτέ. Έδειχνε αρκετά φυσιολογικός. Ζούσε σε αυτό το σπίτι περίπου δυο χρόνια και δεν είχε πολλά πολλά με τους γείτονες».
Έστελνε... φιλιά στις κάμερες μετά την επίθεση και ζητούσε να τον σκοτώσουν!

Να στέλνει...φιλιά και να χαιρετάει σαν να μην συμβαίνει τίποτα κατέγραψαν οι κάμερες τον 47χρονο τρομοκράτη που παρέσυρε εχθές με το βαν του πλήθος κόσμου έξω από το τζαμί του Φίνσμπερι στο Λονδίνο.

Το νέο τρομοκρατικό χτύπημα που συγκλονίζει τη βρετανική πρωτεύουσα άφησε πίσω του έναν νεκρό και δέκα τραυματίες, με δύο από αυτούς να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Τα κίνητρα του ηλικίας 47 ετών δράστη, που ακινητοποιήθηκε από αυτόπτες μάρτυρες μέχρις ότου να συλληφθεί από την αστυνομία, παραμένουν άγνωστα. Το μόνο που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν ο λευκός άνδρας εξουδετερώθηκε φώναξε «θέλω να σκοτώσω Μουσουλμάνους» ενώ αργότερα καλούσε τα άτομα που τον είχαν ακινητοποιήσει «να τον σκοτώσουν».

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει και η συμπεριφορά του δράστη μετά την επίθεση, αφού οι κάμερες τον κατέγραψαν να στέλνει φιλιά και να χαιρετάει τελείως απαθής μέσα από την κλούβα της αστυνομίας, παρά το γεγονός ότι μόλις είχε σκοτώσει έναν συμπολίτη του και είχε τραυματίσει σοβαρά άλλους δέκα.

Δείτε το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

 
Τα πρώτα λεπτά μετά το νέο χτύπημα στο Λονδίνο



Ο 48χρονος ακούγεται σε βίντεο να φωνάζει «σκοτώστε με, σκοτώστε με» ενώ επάνω του έχουν πέσει αρκετά άτομα και τον χτυπάνε
.




Η στιγμή της σύλληψης του 48χρονου








Το βαν που έπεσε πάνω στους πεζούς



Το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Βρετανίας) με ένα λευκό βαν να πέφτει πάνω σε Μουσουλμάνους που μόλις είχαν αποχωρήσει από το τζαμί του Φίνσμπερι.

Κατά πληροφορίες ο οδηγός του βαν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι λίγο πριν ένας ηλικιωμένος άνδρας είχε χάσει τις αισθήσεις του σε στάση λεωφορείου και είχε συγκεντρωθεί κόσμος για να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

«Όλα συνέβησαν μέσα σε δευτερόλεπτα. Το βαν μέσα σε ένα λεπτό στράφηκε προς τα εκεί που βρισκόμασταν και πάτησε τον άνδρα που βρισκόταν σδτο έδαφος και όσους ήταν γύρω του. Πιστεύω ότι 8-10 άνθρωποι τραυματίστηκαν» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στον Guardian.

Την έρευνα της υπόθεσης έχει πλέον αναλάβει η βρετανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία.




Δείτε βίντεο: Λονδίνο: «Θέλω να σκοτώσω Μουσουλμάνους» φώναζε ο τρομοκράτης



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης