Νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας ο Ντέιβιντ Κάμερον

Νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας ο Ντέιβιντ Κάμερον

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε από τη Βασίλισσα Ελισάβετ ο νικητής των εκλογών που θα συμμαχήσει με τους Φιλελεύθερους...

Νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας ο Ντέιβιντ Κάμερον

Ο ηγέτης των Συντηρητικών Ντέιβιντ Κάμερον είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, μετά την παραίτηση του Γκόρντον Μπράουν από το αξίωμα, με την οποία τερματίστηκαν 13 χρόνια διακυβέρνησης των Εργατικών. 

Ο 43χρονος Κάμερον αποχώρησε από το Μπάκιγχαμ, όπου έλαβε και επίσημα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τη βασίλισσα Ελισάβετ.  

Ο Κάμερον έφτασε τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να παραλάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Ελισάβετ γύρω στις 22:00 (ώρα Ελλάδος) το βράδυ της Τρίτης. Στην ακρόαση από τη βασίλισσα Ελισάβετ τον Κάμερον συνόδευσε η σύζυγός του Σάρα που είναι έγκυος τεσσάρων μηνών.

Σημειώνεται οτι το κόμμα των Συντηρητικών κέρδισε τις περισσότερες έδρες στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου, χωρίς ωστόσο να μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι πρόκειται να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ του κόμματος των Συντηρητικών και εκείνου των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

Κλείσιμο

Νωρίτερα ο ο Γκόρντον Μπράουν ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί σε μία αποχαιρετιστήρια ομιλία μπροστά από από την πρωθυπουργική κατοικία της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ήταν τιμή μου να υπηρετήσω τη Βρετανία», δήλωσε ο Μπράουν ένώ πρόσθεσε ότι «αγάπησα αυτή τη δουλειά για τη δυναμική να κάνω αυτή τη χώρα που αγαπώ πιο δίκαιη, πιο ανεκτική, πράσινη, δημοκρατική, με μεγαλύτερη ευημερία, ειλικρινά μία μεγάλη Βρετανία».

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης