Βενεζουέλα: Σοκάρουν οι εικόνες βίας από το Καράκας

Βενεζουέλα: Σοκάρουν οι εικόνες βίας από το Καράκας

Εικόνες χάους μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ από την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας - Οι δυνάμεις καταστολής του Μαδούρο έχουν επιστρατεύσει ακόμα και τα τεθωρακισμένα οχήματα  

Βενεζουέλα: Σοκάρουν οι εικόνες βίας από το Καράκας
Εικόνες που σοκάρουν με έναν διαδηλωτή να έχει τυλιχθεί στις φλόγες  μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα από την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας όπου και σήμερα πραγματοποιήθηκαν ογκώδεις διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Οι εικόνες που μεταδίδονται δημιουργούν την αίσθηση ότι το Καράκας έχει πλέον μετατραπεί σε ένα ατελείωτο πεδίο μάχης με τις κυβερνητικές δυνάμεις να εντείνουν τις προσπάθειες καταστολής. 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι από νωρίς το απόγευμα έγινε γνωστό ότι οι δυνάμεις επιβολής του νόμου της Βενεζουέλας έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών, οι οποίοι κατέκλυσαν τους δρόμους του Καράκας, για να διαμαρτυρηθούν κατά του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο και των σχεδίων του για νέο Σύνταγμα.

Η αστυνομία και η εθνοφρουρά, με τα τεθωρακισμένα οχήματα των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών, εμπόδισαν τους διαδηλωτές να διασχίσουν έναν αυτοκινητόδρομο στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας, εκτοξεύοντας δακρυγόνα και κάνοντας χρήση αντλιών νερού υπό πίεση.

Την ίδια ώρα, ομάδες νεαρών πέταγαν εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας πέτρες και βόμβες μολότοφ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Κλείσιμο




Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης