Μακρόν, Λεπέν ή λευκό θα ψηφίσει ο Μελανσόν στο δεύτερο γύρο;

Μακρόν, Λεπέν ή λευκό θα ψηφίσει ο Μελανσόν στο δεύτερο γύρο;

Ο Μελανσόν είχε δηλώσει πριν από τον πρώτο γύρο ότι δεν θα υποστηρίξει κανέναν υποψήφιο , ενώ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ήταν σφοδρός επικριτής τόσο του πρώην υπουργού Οικονομίας όσο της επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου

Μακρόν, Λεπέν ή λευκό θα ψηφίσει ο Μελανσόν στο δεύτερο γύρο;
Ο Ζαν Λικ Μελανσόν δεν αποκαλύπτει στο γαλλικό λαό αν θα ψηφίσει τον Μακρόν, τη Λεπέν ή αν θα ρίξει λευκό στο δεύτερο γύρο, όπως δήλωσε σήμερα ο ίδιος. 

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς κρατά τα χαρτιά του κλειστά αν και έχει ήδη καλέσει τους υποστηρικτές του κόμματός του, της "Ανυπότακτης Γαλλίας", να αποκαλύψουν τι θα ψηφίσουν. Στο μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος της γαλλικής Κεντροδεξιάς, Νικολά Σαρκοζί,  ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο.  

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο "RTL", ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, που ήρθε τέταρτος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και αρνήθηκε να συνταχθεί στο μέτωπο κατά της ακροδεξιάς υποψήφιας Μαρίν Λεπέν, διερευνά τις προθέσεις του κύριου κορμού των υποστηρικτών του σχετικά με τον προεδρικό υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Το κίνημα «Ανυπότακτη Γαλλία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η ψηφοφορία θα περιορισθεί στους ψηφοφόρους που έχουν εγγραφεί πριν από τον πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής, οι οποίοι θα πρέπει να αρκεσθούν σε τρεις επιλογές: 1. λευκό 2.Μακρόν 3. αποχή. 

Ο Μελανσόν είχε δηλώσει πριν από τον πρώτο γύρο ότι δεν θα υποστηρίξει κανέναν υποψήφιο , ενώ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ήταν σφοδρός επικριτής τόσο του πρώην υπουργού Οικονομίας όσο της επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου. Η ψηφοφορία που έχει ήδη ξεκινήσει θα συνεχισθεί μέχρι το μεσημέρι της 2ας Μαΐου και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την ίδια ημέρα , πέντε ημέρες πριν από την κάλπη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης