Αυτοκίνητο – βόμβα στην Times Square της Νέας Υόρκης

Αυτοκίνητο – βόμβα στην Times Square της Νέας Υόρκης

Εκρηκτικά, βενζίνη, προπάνιο και καμένα καλώδια ήταν μέσα στο σκουρόχρωμο όχημα που ώθησε τις αρχές να εκκενώσουν την Times Square...

Αυτοκίνητο – βόμβα στην Times Square της Νέας Υόρκης

Εκρηκτικά, βενζίνη, προπάνιο και καμένα καλώδια ήταν μέσα στο σκουρόχρωμο όχημα που ώθησε τις αρχές να εκκενώσουν την Times Square το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με στέλεχος της πυροσβεστικής, ένας άνδρας εθεάθη να εγκαταλείπει τρέχοντας το αυτοκίνητο. Το ίδιο στέλεχος πρόσθεσε ότι η αστυνομία εκκένωσε προληπτικά αρκετά τετράγωνα στην πολυσύχναστη περιοχή στο κέντρο του Μανχάταν για την περίπτωση που υπήρχαν και άλλοι μηχανισμοί.

Κλείσιμο

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι άνδρες των υπηρεσιών επιβολής του νόμου οι οποίοι βρίσκονται στο χώρο όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο, το οποίο έβγαζε καπνό νωρίτερα, το αντιμετωπίζουν ως "αποτυχημένο εκρηκτικό μηχανισμό".

"Δε γνωρίζουμε το κίνητρο" εκείνου ή εκείνων που άφησαν το όχημα στο πολυσύχναστο σημείο της πόλης, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πολ Μπράουν.

Ωστόσο, αξιωματούχοι εκτίμησαν ότι το περιστατικό δεν συνιστά "τρομοκρατική απειλή", και η αστυνομία της Νέας Υόρκης φέρεται να πρότεινε στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να μην συνεχίσουν τη συμμετοχή τους στην έρευνα. Ο εκπρόσωπος του FBI Ρίτσαρντ Κόλκο είπε νωρίτερα ότι ειδική αντιτρομοκρατική ομάδα "αντέδρασε" στο συμβάν από κοινού με την αστυνομία.

Σύμφωνα με πυροτεχνουργό τον οποίο επικαλέστηκε η εφημερίδα The New York Times, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν αυτοσχέδιος και χρησιμοποιούσε τρεις κυλίνδρους με προπάνιο, δύο δοχεία με βενζίνη και κάποια "σκόνη", αλλά η λειτουργία του μηχανισμού πυροδότησης "απέτυχε".

Ο Κέβιν Μπάρι, πρώην επιτηρητής του τμήματος εξουδετέρωσης βομβών της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, εκτίμησε ότι εάν λειτουργούσε, ο μηχανισμός "θα προκαλούσε μάλλον έναν εμπρησμό", παρά μια ισχυρή έκρηξη".

Η πλατεία, η οποία αποτελεί ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της αμερικανικής μεγαλούπολης, εκκενώθηκε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου, όταν εθεάθη το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, μάρκας Nissan Pathfinder, να βγάζει καπνό. Ομάδα πυροτεχνουργών κλήθηκε στο σημείο και η μικρή φωτιά στο εσωτερικό του αυτοκινήτου κατασβέστηκε.

Σύμφωνα με πυροσβέστη που βρέθηκε στο σημείο, μέσα στο όχημα σημειώθηκε μία μικρή έκρηξη.

 Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επαίνεσε την αστυνομία της πόλης για τον "άμεσο χειρισμό" του συμβάντος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης