Απομονωμένη η Πολωνία, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον Τουσκ από την ΕΕ

Απομονωμένη η Πολωνία, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον Τουσκ από την ΕΕ

Η Πολωνική κυβέρνηση πρότεινε άλλον υποψήφιο Πρόεδρο αλλά το ΕΛΚ τον διέγραψε σήμερα  

Απομονωμένη η Πολωνία, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον Τουσκ από την ΕΕ
Στο κενό φαίνεται ότι θα καταλήξει η προσπάθεια της Πολωνίας να μην επανεκλεγεί ο Ντόναλτ Τουσκ στη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η πρόταση της να να υποστηριχθεί στη θέση του ο κ. Σαριγιούζ-Βόλσκι δεν περπατάει καθώς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπου τόσο ο κ. Τουσκ όσο και κ. Σαριγιούζ-Βόλσκι είναι μέλη, απομάκρυνε τον τελευταίο από τη θέση του αντιπροέδρου του. Η παράταξη, που έχει τις περισσότερες έδρες στην Ευρωβουλή, κατέστησε σαφές πως στηρίζει πλήρως τον κ. Τουσκ κόβοντας με αυτόν τον τρόπο τα φτερά της πολωνικής κυβέρνησης που βρίσκεται σε μόνιμη κόντρα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 

Πιο συγκεκριμένα τα τελευταία δύο χρόνια, ο Πολωνός Ντόναλντ Τουσκ παρά το γεγονός ότι κατέχει τη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ έχει συγκρουστεί σκληρά με την κυβέρνηση του κόμματος Καντζίνσκι, με αφορμή την προσπάθεια της Βαρσοβίας να αυξήσει τον έλεγχό της στα κρατικά μέσα ενημέρωσης και το συνταγματικό δικαστήριο.

Ο ευρωβουλευτής Σαριγιούζ-Βόλσκι δεν έχει ποτέ υπηρετήσει σε ανώτατο κυβερνητικό αξίωμα και κατά τη διάρκεια του σημερινού συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ έγινε σαφές ότι καμία χώρα, εκτός από την Πολώνία, δεν υποστηρίζει την εκλογή του.

Κατόπιν όλων αυτών - αλλά και τη σαφή υποστήριξη που εξέφρασε προς τον νυν πρόεδρο ο Γάλλος Πρόεδρος Φρ. Ολάντ - η επανεκλογή του κ. Τούσκ θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη στην επικέιμενη σύνοδο κορυφής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης