«Πόλεμος του Περσικού Κόλπου ΙΙ»: Η νέα ταινία από το Ιράν που «εξολοθρεύει» τον αμερικανικό Πέμπτο Στόλο

«Πόλεμος του Περσικού Κόλπου ΙΙ»: Η νέα ταινία από το Ιράν που «εξολοθρεύει» τον αμερικανικό Πέμπτο Στόλο

Με πρωταγωνιστή έναν διοικητή, που μοιάζει στον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί, τον επικεφαλής του επίλεκτου σώματος Αλ Κουντς, η νέα ταινία, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της, είναι μια απάντηση στο Χόλιγουντ και στους Αμερικανούς πολιτικούς

«Πόλεμος του Περσικού Κόλπου ΙΙ»: Η νέα ταινία από το Ιράν που «εξολοθρεύει» τον αμερικανικό Πέμπτο Στόλο
Μια νέα ταινία που έρχεται από το Ιράν με τίτλο «Battle of the Persian Gulf II» (Πόλεμος του Περσικού Κόλπου ΙΙ) δείχνει τις ιρανικές δυνάμεις να καταστρέφουν τον αμερικανικό Πέμπτο Στόλο. Ο Ιρανός σκηνοθέτης Φαρχάντ Αζιμί δήλωσε στα τοπικά μέσα ότι η διάρκειας 80 λεπτών ταινία «είναι μια απάντηση στις ανοησίες του Χόλιγουντ και στους Αμερικανούς πολιτικούς».

Τα γυρίσματα της ταινίας είχαν διάρκεια τέσσερα χρόνια και το κόστος της ανήλθε σε πέντε δισεκατομμύρια ριάλ (130.000.000 ευρώ), πιστεύεται δε ότι είναι μιας μορφής στρατιωτική προπαγάνδα, που «αντεπιτίθεται» στην συμμετοχή του Πενταγώνου σε πολεμικές υπερπαραγωγές του Χόλιγουντ και απευθύνεται στα νεαρά αγόρια της χώρας.

Κεντρική μορφή στην ταινία είναι ένας στρατηγός, του οποίου η ασπρόμαυρη γενειάδα δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ότι υποδύεται τον Ιρανό στρατηγό και επικεφαλής του επίλεκτου σώματος Αλ Κουντς, Κασέμ Σουλεϊμανί.

Κλείσιμο


Ο Κασέμ Σουλεϊμανί έχει αναδειχθεί σε εξέχουσα προσωπικότητα στα μέσα ενημέρωσης του Ιράν τα τελευταία χρόνια καθώς τέθηκε επικεφαλής επιχειρήσεων στη Συρία και στο Ιράκ και συχνά  φωτογραφίες τον παρουσιάζουν στην πρώτη γραμμή των μαχών ή δίπλα στον θρησκευτικό ηγέτη της χώρας Αλί Χαμενεΐ.

Μάλιστα, τον Σεπτέμβριο του 2014 είχαν διαρρεύσει φωτογραφίες και βίντεο στο διαδίκτυο που έδειχναν τον 60χρονο στρατηγό να πανηγυρίζει για την απελευθέρωση της ιρακινής πόλης Αμερλί από το Ισλαμικό Κράτος, μετά από μια «παράδοξη» συμμαχία Ιρακινών και Ιρανών στρατιωτών με την υποστήριξη μαχητικών αεροσκαφών των ΗΠΑ.

Η επίμαχη ιρανική ταινία κάνει την εμφάνισή της σε μια χρονική στιγμή, που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι, αν τυχόν πλοία του Ιράν παρενοχλήσουν πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στον Περσικό Κόλπο, θα βυθιστούν. Ως απάντηση στον νέο πλανητάρχη ο Ιρανός σκηνοθέτης Φαρχάντ Αζιμί  ανέφερε: «Αν έστω και μία σφαίρα κατευθυνθεί προς το Ιράν από τον εχθρό, θα απαντήσουμε σθεναρά».

Η ταινία προβλήθηκε ήδη στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράν, Μασάντ και αυτή την εβδομάδα αναμένεται να προβληθεί και στις κινηματογραφικές αίθουσες της Τεχεράνης. Επόμενος στόχος των παραγωγών της είναι να την «εξάγουν» σε Κίνα και Ρωσία.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης