Η Γερμανία απέρριψε πρόταση να χρηματοδοτηθεί ταμείο της ΕΕ με ομόλογα

Η Γερμανία απέρριψε πρόταση να χρηματοδοτηθεί ταμείο της ΕΕ με ομόλογα

Η πρόταση της Επιτροπής που απορρίπτει η Γερμανία αλλά υποστηρίζει το Παρίσι και η Ρώμη επιτρέπει τη χρηματοδότηση του ταμείου μέσω έκδοσης ομολόγων σε αγορές κεφαλαίων με την εγγύηση των κεφαλαιαγορών ή των κυβερνήσεων

Η Γερμανία απέρριψε μια πρόταση της Γαλλίας και Ιταλίας να χρησιμοποιήσουν ομόλογα για να χρηματοδοτήσουν ένα νέο ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αμυντικές έρευνες με το ποσό των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται για βιώσιμο τρόπο χρηματοδότησης ευρωπαϊκών στρατιωτικών προγραμμάτων, σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt.

Το σχέδιο αυτό "παραβιάζει τις βασικές αρχές των σωστών πρακτικών προϋπολογισμών και επομένως δεν αποτελεί βιώσιμη επιλογή για τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών αμυντικών προσπαθειών", γράφει η εφημερίδα, επικαλούμενη επίσημο έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης, στη σημερινή της έκδοση.

Η Γερμανία επίσης ισχυρίστηκε στο έγγραφο ότι είναι απαράδεκτο να εμφανίζονται οι εθνικές συνεισφορές στο ταμείο ως εφάπαξ μέτρα ώστε να αποτελέσουν εξαιρέσεις από τις προϋποθέσεις για ευρωπαϊκή σταθερότητα και ανάπτυξη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την ίδρυση του ταμείου τον Νοέμβριο ως πιθανή λύση που θα επιτρέψει σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μειώσουν τα έξοδά τους συνενώνοντας τις δυνάμεις τους για να αγοράσουν νέα ελικόπτερα και αεροπλάνα.

Η πρόταση της Επιτροπής που απορρίπτει η Γερμανία αλλά υποστηρίζει το Παρίσι και η Ρώμη επιτρέπει τη χρηματοδότηση του ταμείου μέσω έκδοσης ομολόγων σε αγορές κεφαλαίων με την εγγύηση των κεφαλαιαγορών ή των κυβερνήσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Βερολίνο προτίθεται να εμποδίσει οποιαδήποτε συμφωνία προς αυτή την κατεύθυνση.

Το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας παρέπεμψε σχετικές ερωτήσεις στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για διευκρινίσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20711149

Τα Σκόπια καταδικάστηκαν σε πρόστιμο 6.000 ευρώ για ηθική βλάβη ενός δικαστή που είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου – Η απόφαση εκδόθηκε από τμήμα υπό την προεδρία του Λίνου Αλέξανδρου Σισιλιάνου

4
21146826

Όσο πιο χαμηλά τα ποσοστά συντηρητικών και Σοσιαλδημοκρατών τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα εσωκομματικών προστριβών -  Φήμες στους Σοσιαλδημοκράτες για το πολιτικό μέλλον της προέδρου Αντρέα Νάλες - Χωρίς άγχος οι Πράσινοι.