Άλλα δύο στελέχη του Τραμπ παραδέχτηκαν ότι είχαν συνομιλίες με τον Ρώσο πρέσβη

Άλλα δύο στελέχη του Τραμπ παραδέχτηκαν ότι είχαν συνομιλίες με τον Ρώσο πρέσβη

Πρόκειται για τον Τζ. Ντ. Γκόρντον, επικεφαλής της ομάδας των συμβούλων του Τραμπ για θέματα εθνικής ασφαλείας κατά την εκστρατεία και τον Κάρτερ Πέιτζ μέλος της ίδιας ομάδας

Άλλα δύο στελέχη του Τραμπ παραδέχτηκαν ότι είχαν συνομιλίες με τον Ρώσο πρέσβη
Διαστάσεις χιονοστιβάδας λαμβάνει η υπόθεση με τις επαφές Αμερικανών από την ομάδα του Τραμπ και Ρώσων αξιωματούχων που «καίνε» τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ. Δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «USA Today» αποκαλύπτει πως, τουλάχιστον άλλα δύο στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου - εκτός από τον υπουργό Δικαιοσύνης,Τζεφ Σέσιονς - είχαν επαφές με τον Ρώσο πρέσβη που, Σεργκέι Κίσλιακ. Σε άλλο δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα επισημαίνει ότι, από τον Ιούλιο του 2016 μέχρι σήμερα, τουλάχιστον είκοσι φορές η ομάδα του Τραμπ αρνήθηκε οποιαδήποτε επαφή με Ρώσους διπλωμάτες. 

Η «υπόθεση Σέσιονς» έρχεται να κλονίσει τον Λευκό Οίκο ενώ ακόμα είναι νωπή η «υπόθεση Φλιν», του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, που παραιτήθηκε υπό το βάρος των αποκαλύψεων για την τηλεφωνική του επικοινωνία προεκλογικώς με τον Σεργκέι Κισλιάκ κατά την οποία συζήτησαν το ενδεχόμενο άρσης των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «USA Today», οι επαφές των στελεχών του Αμερικανού Μίδα και του Ρώσου διπλωμάτη έγιναν τον Ιούλιο του 2016, στο περιθώριο του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων. 


Κλείσιμο


Ο Τζορτζ Γκόρντον, επικεφαλής της ομάδας των συμβούλων του Ντόναλντ Τραμπ για θέματα εθνικής ασφάλειας κατά την εκστρατεία και ο Κάρτερ Πέιτζ που ανήκει και αυτός στην ίδια ομάδα παραδέχτηκαν ότι συναντήθηκαν με τον Ρώσο διπλωμάτη. Αντιθέτως, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς εμφάνισε πρόβλημα μνήμης καθώς, όπως δήλωσε, ξέχασε να αναφέρει τις δικές του επαφές στη διάρκεια της ακρόασής του στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας. 

Κι ενώ οι Δημοκρατικοί ζητούν την παραίτησή του Σέσιονς, ο ίδιος δήλωσε πως, αν χρειαστεί θα αυτοεξαιρεθεί από την έρευνα για την ενδεχόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ το 2016.



Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρεσβευτής Κίσλιακ που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα για τις επαφές του με Αμερικανούς διπλωμάτες, έχει πλήρη κάλυψη από τη Μόσχα. 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέφρασε την έντονη δυσφορία του απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι ο ανώτατος διπλωμάτης στην Ουάσινγκτον είναι κατάσκοπος, όπως πιστεύουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, αναφέρει το CNN. 

H εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα έσπευσε να δηλώσει πως, ο Κίσλιακ ένα ένας αναγνωρισμένος διπλωμάτης διεθνούς κύρους κι ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι κατάσκοπος. Από το 2008, ο Σεργκέι Κίσλιακ είναι πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης