Γερμανικός Τύπος: Με μια βαλίτσα προβλήματα ο Τσίπρας στο Βερολίνο

Γερμανικός Τύπος: Με μια βαλίτσα προβλήματα ο Τσίπρας στο Βερολίνο

Και ο Αφγανός δολοφόνος στην ατζέντα των συζητήσεων γράφει το Stern

Γερμανικός Τύπος: Με μια βαλίτσα προβλήματα ο Τσίπρας στο Βερολίνο
Ο Αλέξης Τσίπρας
πάει στο Βερoλίνο με μία μεγάλη τσάντα γεμάτη προβλήματα, γράφει ο γερμανικός Τύπος σχολιάζοντας την επικείμενη συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου
Άνγκελα Μέρκελ και του Έλληνα πρωθυπουργού.  

Κλείσιμο

Stern: Το ζήτημα του Αφγανού δολοφόνου στην ατζέντα
Σύμφωνα με το περιοδικό "Stern", τα θέματα που θα συζητήσουν είναι: 1. Ποιος ήταν ο ρόλος της Ελλάδας στην «υπόθεση της δολοφονίας του Φράιμπουργκ»;
2. Η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί την ταχεία έναρξη των διαπραγματεύσεων αναφορικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Ωστόσο, οι πιθανότητες είναι πολύ κακές αυτή τη στιγμή. Με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να δώσει στους συνταξιούχους δώρο Χριστουγέννων, η ελληνική κυβέρνηση δαπανά τα χρήματα δεξιά κι αριστερά; 3. Τι γίνεται με την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα; H δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων για την κυβέρνηση είναι μεγάλη και πάλι οι Έλληνες πολίτες  βγαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουn, το συντηρητικό κόμμα της αντιπολίτευσης Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) έχει σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και καλεί σχεδόν καθημερινά νέες εκλογές. 4. Το θέμα των πρόωρων εκλογών θα ήταν προς όφελος της Ευρώπης; 5. Εκτός από το κοινό νόμισμα, κυρίως η προσφυγική κρίση παίζει σημαντικό ρόλο.


Tagesshau: Έρχεται χωρίς λουλούδια...
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Tagesshau", ο Έλληνας πρωθυπουργός μεταβαίνει στη γερμανική πρωτεύουσα χωρίς λουλούδια για την Άνγκελα Μέρκελ. "Όχι τριαντάφυλλα από την Αθήνα", είναι ο τίτλος της εφημερίδας, επισημαίνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα πάει με λουλούδια στην Γερμανίδα καγκελάριο αλλά με πολλά προβλήματα.  "Η χώρα του εξακολουθεί να έχει ανάγκη από στήριξη"...
"Με μία πρώτη ματιά, Άνγκελα Μέρκελ και Αλέξης Τσίπρας δεν έχουν πολλά κοινά: είναι πολύ διαφορετικές οι πολιτικές τους πεποιθήσεις αλλά και τα βιογραφικά τους. Η Μέρκελ είναι 20 χρόνια μεγαλύτερη από τον Τσίπρα και έχει πολλαπλάσια εμπειρία ως επικεφαλής της κυβέρνησης. Διαχειρίζεται έναν προϋπολογισμό ύψους 300 δις ευρώ. 
Από το 2010, η Ελλάδα εξαρτάται από την οικονομική στήριξη των Ευρωπαίων. Για το τρίτο μνημόνιο, με το ποσό ύψους μέχρι 86 δισεκατομμύρια ευρώ, οι πιστωτές και η κυβέρνηση των Αθηνών είχαν  συμφωνήσει σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων έως το 2018.
Τώρα, ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ θεωρούν ότι εξαπατήθηκαν επειδή ο Τσίπρας ανακοίνωσε ένα ολοκληρωμένο πακέτο προς όφελος των Ελλήνων συνταξιούχων. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την ελληνική απόφαση.


Die Zeit: Καθόλου ευχάριστα τα θέματα της συνάντησης
"Καθόλου ευχάριστα τα θέματα που θα συζητήσουν Μέρκελ και Τσίπρας στο Βερολίνο", γράφει η γερμανική εφημερίδα "Die Zeit" και προσθέτει: "Προσφυγική κρίση, μεταρρυθμίσεις και δολοφονία του Φράιμπουργκ - όταν ο Αλέξης Τσίπρας συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανία, θα συζητήσουν κάποια δυσάρεστα πράγματα".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης