Απίστευτο κι όμως αληθινό: Στη Βόρεια Κορέα δεν ξέρουν ακόμα ότι βγήκε ο Τραμπ!

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Στη Βόρεια Κορέα δεν ξέρουν ακόμα ότι βγήκε ο Τραμπ!

Τι κρύβεται πίσω από την καθυστέρηση του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν να ανακοινώσει το όνομα του νέου πλανητάρχη;

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Στη Βόρεια Κορέα δεν ξέρουν ακόμα ότι βγήκε ο Τραμπ!
Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς ότι, στην εποχή της πληροφόρησης και με αρκετά 24ωρα να έχουν παρέλθει ήδη από την εκλογή του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ, υπάρχει ένα ολόκληρο κράτος κάπου στη Γη όπου η ταυτότητα του νέου πλανητάρχη παραμένει ακόμα μυστήριο!

Κι όμως, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του BBC, τα παραπάνω είναι απόλυτα αληθή. Μπορεί όλοι οι υπόλοιποι να έχουμε... βαρεθεί να διαβάζουμε για τον
Τραμπ, όπως η κυβέρνηση του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα δεν έχει πάρει ακόμα απόφαση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών στον λαό της.

Κλείσιμο
Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ. Chris Greenaway σε ανάρτησή του στο Twitter, αυτό δεν είναι καθόλου παράξενο για το συγκεκριμένο κράτος. «Το 2008 η βορειοκορεάτικη κυβέρνηση έκανε τρεις μέρες να ανακοινώσει τη νίκη του Ομπάμα. Ακόμα πάντως ούτε λέξη για τον Τραμπ»,
αναφέρει ο ρεπόρτερ στο τιτίβισμά του.

Πάντως, ακόμα και όταν... εδεήσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν να δώσει την άδεια για να ανακοινωθεί το όνομα του νέου Αμερικανού προέδρου, μην περιμένετε εκτενή δημοσιεύματα στην ασιατική χώρα όπου η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το Internet βρίσκονται υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του καθεστώτος. Εξάλλου και η νίκη του Ομπάμα είχε ανακοινωθεί μόλις με τρεις προτάσεις σε μια ραδιοφωνική εκπομπή, χωρίς περαιτέρω σχολιασμό.

Πάντως, σύμφωνα με την Independent η ασυνήθιστη (ακόμα και για τα δεδομένα της Βόρειας Κορέας) καθυστέρηση σχεδόν μιας εβδομάδας για τον Τραμπ μπορεί να έχει μία ακόμα  εξήγηση, αφού για πρώτη φορά ο Κιμ Γιονγκ Ουν μπορεί να μην είναι σίγουρος εάν θέλει να παρουσιάσει τον Τραμπ ως τον «απόλυτο εχθρό» όπως έκανε με τους προκατόχους του τα περασμένα χρόνια.

Δείτε τα tweets του Βρετανού ρεπόρτερ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης