Ιράκ: Ο καπνός των τζιχαντιστών και ο καιρός διέκοψαν την επέλαση στη Μοσούλη

Ιράκ: Ο καπνός των τζιχαντιστών και ο καιρός διέκοψαν την επέλαση στη Μοσούλη

Τα αμέσως επόμενα 24ωρα θα επιχειρηθεί η είσοδος στην πόλη από την ανατολική πτέρυγα

Ιράκ: Ο καπνός των τζιχαντιστών και ο καιρός διέκοψαν την επέλαση στη Μοσούλη
Ο καπνός από τα λάστιχα και άλλα εύφλεκτα υλικά που καίγονται μέσα στην πόλη, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες που δεν ευνοούν την ορατότητα για τα ιπτάμενα μέσα, διέκοψαν την επέλαση του ιρακινού στρατού προς την είσοδο της Μοσούλης, προσφέροντας πολύτιμο χρόνο για ανασυγκρότηση των τζιχαντιστών
, μετά από δύο εβδομάδες μαχών.

Κλείσιμο
Ο κυβερνητικός στρατός και οι σύμμαχοί τους έφτασαν τη Δευτέρα στα περίχωρα της πόλης. Βάσει το σχεδίου, τα αμέσως επόμενα 24ωρα θα επιχειρηθεί η είσοδος στην πόλη από την ανατολική πτέρυγα. Ωστόσο, την Τρίτη δόθηκε εντολή να σταματήσει κάθε δραστηριότητα, καθώς η πόλη έχει καλυφθεί από ένα πυκνό στρώμα καπνού, το οποίο εμποδίζει τα Drones και τα αεροσκάφη να εντοπίσουν τις θέσεις των τζιχαντιστών και να βομβαρδίσουν ή να υποδείξουν τα σημεία στο πυροβολικό.

Σε όλη την περίμετρο της πόλης έχουν παύσει οι συγκρούσεις και ακούγονται μόνο μεμονωμένες βολές. Μέσα στην πόλη παραμένουν 3-5 χιλιάδες τζιχαντιστές, οι οποίοι προβάλουν σθεναρή αντίσταση στις κυβερνητικές δυνάμεις, ο αριθμός των οποίων προσεγγίζει τις 50.000.

Η Βαγδάτη, δια στόματος της πολιτικής ηγεσίας, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει γυρισμός και ότι για τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους υπάρχουν μόνο δύο επιλογές: η παράδοση ή ο θάνατος.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης