Εκλογές ΗΠΑ: Προβάδισμα 11 μονάδων για τη Χίλαρι μετά τα σεξιστικά σχόλια Τραμπ

Εκλογές ΗΠΑ: Προβάδισμα 11 μονάδων για τη Χίλαρι μετά τα σεξιστικά σχόλια Τραμπ

Η δημοσκόπηση δημοσιεύθηκε σήμερα και διενεργήθηκε μετά τη μετάδοση της σκανδαλώδους ηχογράφησης του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων

Εκλογές ΗΠΑ: Προβάδισμα 11 μονάδων για τη Χίλαρι μετά τα σεξιστικά σχόλια Τραμπ
Η υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν στις ΗΠΑ την 8η Νοεμβρίου, Χίλαρι Κλίντον
, αύξησε στις 11 εκατοστιαίες μονάδες το προβάδισμά της έναντι του Ντόναλντ Τραμπ
Κλείσιμο
, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα και διενεργήθηκε μετά τη μετάδοση της σκανδαλώδους ηχογράφησης του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC και της εφημερίδας The Wall Street Journal, η Χίλαρι Κλίντον συγκεντρώνει το 46% των εξ όσων είπαν ότι θα πάνε να ψηφίσουν έναντι 35% του Τραμπ. Ο φιλελεύθερος υποψήφιος Γκάρι Τζόνσον συγκεντρώνει ένα 9% και η υποψήφια των οικολόγων Τζιλ Στάιν 2%.

Η συγκεκριμένη έρευνα—το περιθώριο στατιστικού σφάλματος της οποίας ανέρχεται σε ±4,6%—διενεργήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή, δηλαδή μετά την αναμετάδοση μιας ηχογράφησης από το 2005 στην οποία ο μεγιστάνας των ακινήτων κάνει χυδαίες και υποτιμητικές δηλώσεις για τις γυναίκες, αλλά πριν από το δεύτερο ντιμπέιτ των δύο υποψηφίων.

Συνολικά το 52% εξ όσων ερωτήθηκαν (έναντι 42%) θεωρεί ότι αυτό το βίντεο θα αποτελέσει ένα κρίσιμο διακύβευμα της εκστρατείας. Ενώ το 41% εκτιμά ότι οι δηλώσεις του Τραμπ σε αυτό είναι «εντελώς απαράδεκτες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης