Στο στόχαστρο πρώην Γαλλίδα υπουργός επειδή έδωσε στην κόρη της μουσουλμανικό όνομα

Στο στόχαστρο πρώην Γαλλίδα υπουργός επειδή έδωσε στην κόρη της μουσουλμανικό όνομα

«Είναι σκανδαλώδες να δώσεις το όνομα της μητέρας σου στα παιδιά σου; Αγαπούσα τη μητέρα μου, έχω ένα μικρό κοριτσάκι και της έδωσα το όνομά της», απάντησε η Ρασιντά Ντατί

Στο στόχαστρο πρώην Γαλλίδα υπουργός επειδή έδωσε στην κόρη της μουσουλμανικό όνομα
Άστραψε και βρόντηξε η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας, Ρασιντά Ντατί, όταν ο δημοσιογράφος Ερίκ Ζεμού την επέκρινε δριμύτατα για το γεγονός ότι ονόμασε την επτάχρονη κόρη της Ζορά. Το όνομα της μονάκριβης κόρης της είναι μουσουλμανικό.  

Ο Γάλλος δημοσιογράφος σχολίασε χαρακτηριστικά ότι το όνομα δεν είναι πατριωτικό, καθώς δεν προέρχεται από μία επίσημη λίστα γαλλικών χριστιανικών ονομάτων. «Ονόμασε την κόρη της Ζορά. Το θεωρώ εξοργιστικό και της το είπα», ανέφερε ο Ερίκ Ζεμού, προσθέτοντας ότι όποιος δίνει μουσουλμανικό όνομα στο παιδί του δεν αποδέχεται τη γαλλική ιστορία.

Η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί, χαρακτήρισε τα σχόλια αυτά «νοσηρά», απαντώντας ότι η κόρη της πήρε το όνομα της μητέρας της. Η Ντατί κατάγεται από τη Νότια Αφρική και μεγάλωσε σε μουσουλμανικό σπίτι, αλλά πήγε σε ιδιωτικό καθολικό σχολείο.

«Είναι σκανδαλώδες να δώσεις το όνομα της μητέρας σου στα παιδιά σου; Αγαπούσα τη μητέρα μου, έχω ένα μικρό κοριτσάκι και της έδωσα το όνομά της. Όπως κάνουν εκατομμύρια Γάλλοι κάθε ημέρα», απάντησε η Ντατί.


Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης