Σε αναμμένα κάρβουνα η Μέρκελ ενόψει των εκλογών σε Μεκλεμβούργο-Πομερανία

Σε αναμμένα κάρβουνα η Μέρκελ ενόψει των εκλογών σε Μεκλεμβούργο-Πομερανία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν εκρηκτική άνοδο του ξενοφοβικού ευρωσκεπτικιστικού κόμματος «Εναλαλκτική για τη Γερμανία» στοπ κρατίδιο προκαλώντας «πονοκέφαλο» στην Γερμανίδα καγκελάριο

Σε αναμμένα κάρβουνα η Μέρκελ ενόψει των εκλογών σε Μεκλεμβούργο-Πομερανία
Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται η Άνγκελα Μέρκελ ενόψει της αυριανής εκλογικής αναμέτρησης στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο - Πομερανία καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν εκρηκτική άνοδο του ξενοφοβικού ευρωσκεπτικιστικού κόμματος "Εναλαλκτική για τη Γερμανία". 

Στις δημοσκοπήσεις, το κόμμα AfD υπερισχύει ακόμη και του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου, των Χριστιανοδημοκρατών.  

Κλείσιμο
Το πανέμορφο κρατίδιο κυβερνάται από το 2011 από ένα συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών. Στην αντιπολίτευση βρίσκονται οι Πράσινοι, το Κόμμα της Αριστεράς και το ακροδεξιό κόμμα NPD. Για το ακροδεξιό κόμμα στις εκλογές της 4ης Σεπτεμβρίου διακυβεύονται πολλά.

Στόχος είναι να υπερασπιστεί το τελευταίο του προπύργιο. Το NPD εκπροσωπείται στο τοπικό κοινοβούλιο από το 2006. Σύμφωνα όμως με δημοσκοπήσεις αυτή τη φορά δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει το απαιτούμενο όριο του 5%.

Ωστόσο, το κόμμα που αναμένεται να κάνει την έκπληξη προκαλώντας πονοκέφαλο στη Μέρκελ είναι το ξενοβικό AfD. Υπενθυμίζεται ότι, το κόμμα το οποίο ιδρύθηκε μόλις το 2013 εκπροσωπείται στα 8 από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας.

Για το Μεκλεμβούργο - Πομερανία, σύμφωνα με τελευταίες δημοσκοπήσεις, υπολογίζεται πως το ποσοστό του θα ανέβει στο 20%. Αναμένεται να αναδειχθεί δεύτερο κόμμα, μετά το Σοσιαλδημοκρατικό και πριν από το Χριστιανοδημοκρατικό γεγονός που αναμένεται να ερμηνευθεί ως αποδοκιμασία στην πολιτική των ανοικτών θυρών της καγκελαρίου Μέρκελ στο προσφυγικό.

Τα σενάρια πάντως για την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις νέες εκλογές εάν επαληθευθούν οι δημοσκοπήσεις είναι δύο: είτε μια κυβέρνηση συνεργασίας Σοσιαλδημοκρατών και Χριστιανοδημοκρατών όπως είναι σήμερα, είτε μια κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και του Κόμματος της Αριστεράς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης