Και δεύτερη ταινία για τα Panama Papers ετοιμάζει το Χόλιγουντ

Και δεύτερη ταινία για τα Panama Papers ετοιμάζει το Χόλιγουντ

Η ταινία του Netflix θα βασίζεται στις περιγραφές των Φρέντερικ Ομπερμάιερ και Μπάστιαν Ομπερμάγιερ, τους δύο γερμανούς ερευνητές δημοσιογράφους που αποκάλυψαν την υπόθεση

Και δεύτερη ταινία για τα Panama Papers ετοιμάζει το Χόλιγουντ
Το σκάνδαλο των Panama Papers αναμένεται να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη από το Χόλιγουντ.

Η αμερικανική εταιρεία προβολής προγράμματος μέσω διαδικτύου Netflix ανακοίνωσε σήμερα πως εξασφάλισε τα δικαιώματα του βιβλίου που έγραψαν δύο γερμανοί ερευνητές δημοσιογράφοι, για να το μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη, σε μια ταινία με παραγωγό τον Τζον Γουέλς.

Είναι η δεύτερη ταινία που σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει για τα Έγγραφα του Παναμά, που έφεραν στο προσκήνιο την χρήση σε ευρεία κλίμακα υπεράκτιων εταιριών για την μεταφορά περιουσιακών στοιχείων σε περιοχές με φορολογική αδιαφάνεια.

Κλείσιμο
Ο αμερικανός σκηνοθέτης Στίβεν Σόντερμπεργκ γυρίζει επίσης μια ταινία για το σκάνδαλο, με βάση ένα διαφορετικό βιβλίο, με τίτλο «Secrecy World» του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέικ Μπερνστάιν, σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης που καλύπτουν τα του Χόλιγουντ νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η ταινία του Netflix θα βασίζεται στις περιγραφές των Φρέντερικ Ομπερμάιερ και Μπάστιαν Ομπερμάγιερ, τους δύο γερμανούς ερευνητές δημοσιογράφους που αποκάλυψαν την υπόθεση. Η αμερικανική εταιρεία ανέφερε πως απέκτησε τα αποκλειστικά δικαιώματα του βιβλίου τους που εκδόθηκε τον Ιούνιο με τίτλο «Breaking the Story of How the World's Rich and Powerful Hide Their Money».

Ο Τεντ Σαράντος, υπεύθυνος προγράμματος του Netflix, τόνισε με ανακοίνωση του πως είναι βέβαιος ότι η ταινία θα «παρουσιάσει μια συναρπαστική ιστορία». Η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων, τα μέλη της οποίας εργάστηκαν για να φέρουν στο φως το σκάνδαλο, επίσης συνεργάζεται στην παραγωγή της ταινίας.

Ο σκηνοθέτης, η ημερομηνία διανομής και οι ηθοποιοί που θα πρωταγωνιστήσουν στην ταινία, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης