Συνεργάτης Μπόρις Τζόνσον: Ο Γκόουβ δεν κάνει για πρωθυπουργός επειδή είναι κουτσομπόλης!

Συνεργάτης Μπόρις Τζόνσον: Ο Γκόουβ δεν κάνει για πρωθυπουργός επειδή είναι κουτσομπόλης!

Τι αποκαλύπτει στην Daily Telegraph ο πρώην επικεφαλής της εκστρατείας του Μπόρις Τζόνσον για το Brexit

Συνεργάτης Μπόρις Τζόνσον: Ο Γκόουβ δεν κάνει για πρωθυπουργός επειδή είναι κουτσομπόλης!
Την περασμένη Πέμπτη ο Βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης, Μάικλ Γκόουβ, εξέπληξε τους συναδέλφους του στο Συντηρητικό κόμμα και όχι μόνο, όταν ανακοίνωσε ότι θέτει υποψηφιότητα στην κούρσα διαδοχής του Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ λίγο πριν η υπουργός Εσωτερικών, Τερέζα Μέι, είχε ανακοινώσει την δική της υποψηφιότητα με επιστολή στους Times.

Όμως, ο Μπεν Βάλας, βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος και πρώην επικεφαλής της εκστρατείας του Μπόρις Τζόνσον για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με άρθρο του στην Daily Telegraph «κατακεραυνώνει» την υποψηφιότητα του Μάικλ Γκόουβ και υποστηρίζει ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι ακατάλληλος για πρωθυπουργός της χώρας.

«Αυτός (ο Γκόουβ) είναι εθνικός κίνδυνος για την ασφάλεια και έχει συναισθηματική ανάγκη για κουτσομπολιό»
Κλείσιμο
, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Βάλας και συμπλήρωσε ότι, όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίστηκε ως συνεργάτης του πρώην δημάρχου του Λονδίνου στην εκστρατεία υπέρ του Brexit,
όλα άρχισαν να πηγαίνουν στραβά εξαιτίας διαρροών που οφείλονταν στον Γκόουβ. 

Ο Βάλας γράφει σχετικά με τις διαρροές του Γκόουβ στον βρετανικό Τύπο: «Για μένα αυτό δεν είναι κάτι άγνωστο, όταν ήμουν υπεύθυνος κομματικής πειθαρχίας και ο Γκόουβ ήταν επικεφαλής αυτού του τομέα, οι διαρροές στο γραφείο μας το έκαναν να μοιάζει με "σουρωτήρι". Σημαντικές πολιτικές πρακτικές και προσωπικές λεπτομέρειες έκαναν την διαδρομή μέχρι τις εφημερίδες. Ο Μάικλ φαίνεται πως έχει μια συναισθηματική ανάγκη για κουτσομπολιό, ιδιαίτερα όταν έχει πιει, κάτι που φαίνεται ότι γίνεται συχνά».

Ο φλεγματικός Βάλας πρόσθεσε ότι αξίζει στους Βρετανούς πολίτες να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια, χωρίς να ανησυχούν ότι τα μυστικά τους και τα μυστικά του κράτους θα διαρρεύσουν από την δημοσιογράφο σύζυγο του πρωθυπουργού τους στον Τύπο ή θα γίνουν αντικείμενο εμπορευματοποίησης με ιδιοκτήτες εφημερίδων πίνοντας ένα ποτήρι καλό κρασί.

                                                               Ο Μπεν Βάλας



Προφανώς, ο αρθρογράφος αναφέρεται στην σύζυγο του Μάικλ Γκόουβ, Σάρα Βάιν, δημοσιογράφο στην Daily Mail, η οποία θεωρείται ο «ηθικός αυτουργός» της απόσυρσης του Μπόρις Τζόνσον από την κούρσα διαδοχής του Ντέιβιντ Κάμερον.

Η Βάιν σε email προς τον σύζυγό της, το οποίο διέρρευσε, όταν εστάλη κατά λάθος σε τρίτο άτομο, καλούσε τον Γκόουβ να μην στηρίξει την υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου του Λονδίνου, αν δεν λάβει πρώτα εγγυήσεις για την συμμετοχή του στην μελλοντική κυβέρνηση.

Όμως, το όνομα του Μάικλ Γκόουβ ενεπλάκη και τον περασμένο Μάρτιο σε δημοσίευμα της σκανδαλοθηρικής Sun, η οποία επικαλούμενη αξιόπιστη πηγή έγραψε πως «Η βασίλισσα στηρίζει το Brexit».

Το επίμαχο δημοσίευμα υποστήριζε ότι σε γεύμα που παρέθεσε η μονάρχης τον Απρίλιο του 2011, στο κάστρο του Ουίνδορ, στον τότε αναπληρωτή πρωθυπουργό Νικ Κλεγκ και σε τέσσερα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, αποκάλυψε τα έντονα συναισθήματά της κατά της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

Τότε, το παλάτι αντέδρασε άμεσα και διέψευσε την εφημερίδα ενώ η πλειοψηφία του βρετανικού Τύπου «έδειξε» ως υπεύθυνο της επίμαχης διαρροής τον Μάικλ Γκόουβ, ο οποίος ήταν παρών στο γεύμα με την βασίλισσα και τον συνδέει στενή φιλία με τον ιδιοκτήτη της Sun, Ρούπερτ Μέρντοχ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης