Βρετανία: Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ διεκδικεί την ηγεσία των Τόρις

Βρετανία: Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ διεκδικεί την ηγεσία των Τόρις

Μετά την ανακοίνωση της υπουργού Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι ότι θέτει υποψηφιότητα για την διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον, η υποψηφιότητα του υπουργού Δικαιοσύνης ήταν μια αναπάντεχη έκπληξη - Τι ρόλο έπαιξε η δημοσιογράφος σύζυγός του;

Βρετανία: Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ διεκδικεί την ηγεσία των Τόρις
Απρόσμενες εξελίξεις για την κούρσα διαδοχής του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, τόσο στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος, όσο και την καρέκλα του πρωθυπουργού. Ενώ η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ήδη την υποψηφιότητά της για να διαδεχθεί τον Κάμερον, μέσω επιστολής στην εφημερίδα Times, μια άλλη αναπάντεχη υποψηφιότητα ανακοινώθηκε σήμερα στις 11.00 (τοπική ώρα).

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ, μέχρι σήμερα στενός συνεργάτης και υποστηρικτής του πρώην δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, πρωτεργάτη της εκστρατείας για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε ότι θέτει υποψηφιότητα για να διαδεχθεί τον Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα παραιτηθεί μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

Στην ανακοίνωσή του ο Μάικλ Γκόουβ ανέφερε ότι: «Ο Μπόρις δεν είναι ηγέτης
» και πρόσθεσε ότι με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για Brexit οι Βρετανοί έστειλαν ένα σαφές μήνυμα ότι επιθυμούν η χώρα τους να είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον τερματισμό της υπεροχής του δικαίου της ΕΕ.
Κλείσιμο

Επίσης, ο 48χρονος Μάικλ Γκόουβ δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα δώσει στην δημοσιότητα το πρόγραμμά του για την διακυβέρνηση της χώρας, το οποίο αναμένεται να φέρει ενότητα και αλλαγή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο μεταξύ, αίσθηση έχει προκαλέσει στην Βρετανία η διαρροή ενός email της συζύγου του υπουργού Δικαιοσύνης. Η Σάρα Βάιν, αρθρογράφος στην Daily Mail, καλεί τον σύζυγό της να μην υποστηρίξει τον Μπόρις Τζόνσον στην κούρσα διαδοχής του Κάμερον, αν πρώτα ο σύζυγός της δεν λάβει εγγυήσεις από τον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου για τον ρόλο που θα έχει στην μελλοντική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης