Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ «κάρφωσε» την βασίλισσα Ελισάβετ για το Brexit

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ «κάρφωσε» την βασίλισσα Ελισάβετ για το Brexit

Γιατί ο βρετανικός Τύπος τον θεωρεί ως υπεύθυνο της διαρροής ιδιωτικής συζήτησης της Ελισάβετ με μέλη του υπουργικού συμβουλίου

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ «κάρφωσε» την βασίλισσα Ελισάβετ για το Brexit
Παρόλο που το δημοψήφισμα για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα διεξαχθεί στις 23 Ιουνίου, η διαμάχη μεταξύ των υποστηρικτών και όσων είναι αντίθετοι με το Brexit έχει ήδη αρχίσει και σε αυτή έχει συμπεριληφθεί άθελά της (;) και η «πολιτικά ουδέτερη» βασίλισσα Ελισάβετ.

Η σκανδαλοθηρική Sun «τάραξε τα νερά» στην Βρετανία, όταν την Τετάρτη κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο «Η βασίλισσα στηρίζει το Brexit» (Queen backs Brexit), επικαλούμενη «ανώτατη αξιόπιστη πηγή». Το επίμαχο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι σε γεύμα που παρέθεσε η μονάρχης τον Απρίλιο του 2011, στο κάστρο του Ουίνδορ, στον τότε αναπληρωτή πρωθυπουργό Νικ Κλεγκ και σε τέσσερα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, αποκάλυψε τα έντονα συναισθήματά της κατά της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ αντέδρασε άμεσα και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η βασίλισσα επί 63 χρόνια παραμένει «πολιτικά ουδέτερη», ενώ παράλληλα, το παλάτι επιβεβαίωσε ότι έχει απευθυνθεί επίσημα στον IPSO, την ρυθμιστική αρχή για θέματα Τύπου στη Βρετανία και ζητά από την Sun να αποκαταστήσει την αλήθεια στην πρώτη σελίδα της. Η σχετική ανακοίνωση του παλατιού επικαλείται την ρήτρα του Κώδικα Ορθής Πρακτικής Συντακτών, για να μην δημοσιεύονται ανακριβείς, παραπλανητικές και διαστρεβλωμένες ειδήσεις.

Κλείσιμο
Το Μπάκιγχαμ με την δεύτερη ανακοίνωση ζητά η εφημερίδα να δημοσιεύσει την είδηση στην πρώτη σελίδα με την απαραίτητη διόρθωση και κάνει λόγο «για πιθανό πρόστιμο» αν ο IPSO το κρίνει σκόπιμο. Ο Νικ Κλεγκ με ανάρτηση στο Twitter χαρακτήρισε το δημοσίευμα της εφημερίδας «ανοησίες» και δήλωσε ότι δεν θυμάται να έχει κάνει παρόμοια συζήτηση με την βασίλισσα.

                         
            Ο Βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης



Όμως, το βασικό ερώτημα παραμένει. Ποιος «κάρφωσε» την βασίλισσα στη Sun; Ο βρετανικός Τύπος στα δημοσιεύματα της Πέμπτης «δείχνει με το δάχτυλο» τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μάικλ Γκόουβ, ως το άτομο που είναι υπεύθυνο για την «διαρροή» το 2011 στο κάστρο του Ουίνσδορ. Ο Γκόουβ συμμετείχε στο γεύμα της βασίλισσας και είναι ο μόνος από τα πέντε μέλη του υπουργικού συμβουλίου που παρακάθισαν σε εκείνο το γεύμα και δεν έχει κάνει καμιά δήλωση για την υπόθεση.

Ο Βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης είναι ένθερμος υποστηρικτής του Brexit και έχει τεθεί επικεφαλής της εκστρατείας «Vote Leave» για την έξοδο της χώρας του από την ΕΕ. Επίσης, ο Μάικλ Γκόουβ είναι στενός φίλος του ιδιοκτήτη της Sun, Ρούπερτ Μέρντοχ και, όχι μόνο είχε πάει στον γάμο του Μέρντοχ με την Τζέρι Χολ το περασμένο Σάββατο στο Λονδίνο, αλλά και μερικές μέρες νωρίτερα οι δύο άντρες είχαν δειπνήσει μαζί.

Στενοί φίλοι του υπουργού Δικαιοσύνης δήλωσαν στην Telegraph: «Δεν έχουμε ιδέα την πηγή της διαρροής». Ο εκπρόσωπος του Μάικλ Γκόουβ δήλωσε: «Δεν σχολιάζουμε ιδιωτικές συνομιλίες με την βασίλισσα». Ο ίδιος ο υπουργός αρνήθηκε να πει αν συναντήθηκε με τον Μέρντοχ ή όχι.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης