Η ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά ζητάει δημοψήφισμα για έξοδο της Ιταλίας από την ΕΕ

Η ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά ζητάει δημοψήφισμα για έξοδο της Ιταλίας από την ΕΕ

«Ευχαριστούμε Μεγάλη Βρετανία. Τώρα είναι η σειρά μας», έγραψε στο Twitter ο Ματέο Σαλβίνι

Η ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά ζητάει δημοψήφισμα για έξοδο της Ιταλίας από την ΕΕ
Μετά την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το λεγόμενο «domino effect» είναι άμεσο, με την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν, και τον αρχηγό του oλλανδικού αντί-ισλαμικού κόμματος για την Ελευθερία, Γκερτ Βίλντερς, να ζητούν αντίστοιχο δημοψήφισμα.

Όπως ήταν αναμενόμενο το παράδειγμά τους ακολούθησε ο επικεφαλής της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος μετά το Brexit
Κλείσιμο
ανακοίνωσε πως θα συλλέξει υπογραφές για να προκηρυχθεί δημοψήφισμα, στο οποίο οι πολίτες να μπορέσουν να εκφραστούν σχετικά με την διατήρηση σε ισχύ των συνθηκών που διέπουν την σχέση της Ιταλίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο η ιταλική νομοθεσία απαγορεύει ρητά την διεξαγωγή δημοψηφίσματος με αντικείμενο τις ευρωπαϊκές και διεθνείς συνθήκες που υπέγραψε η χώρα. Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, πρόκειται, συνεπώς, για μια πολιτική κίνηση εντυπωσιασμού.

Ο ίδιος ο Σαλβίνι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πανηγύρισε στο Twitter γράφοντας: «Ζήτω για το κουράγιο των ελεύθερων πολιτών! Καρδιά, μυαλό και περηφάνια νικούν το ψέμα, τις απειλές, τους εκβιασμούς. Ευχαριστούμε Μεγάλη Βρετανία. Τώρα είναι η σειρά μας #Brexit
».

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, μάλιστα, ο Σαλβίνι τόνισε: «Από το Λονδίνο έφτασε ένα χαστούκι στους Ρέντσι, Ναπολιτάνο και Μόντι που λένε ότι οι Ιταλοί δεν πρέπει να ασχολούνται με την Ευρώπη. Το σημαντικό είναι η Ιταλία να μην είναι η τελευταία που θα κατέβει από αυτό το καράβι που βυθίζεται».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης