Eurovision: «Στα κάγκελα» οι Ρώσοι γερουσιαστές - «Η πολιτική νίκησε την τέχνη»

Eurovision: «Στα κάγκελα» οι Ρώσοι γερουσιαστές - «Η πολιτική νίκησε την τέχνη»

Εκτιμούν ότι η νίκη της Τζαμάλα είναι πιθανό να θέσει εν κινδύνω ακόμα και τη διαδικασία ειρήνευσης στην ανατολική Ουκρανία

Eurovision: «Στα κάγκελα» οι Ρώσοι γερουσιαστές - «Η πολιτική νίκησε την τέχνη»
Ο θρίαμβος της Ουκρανίας στον 61ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με ένα τραγούδι που μιλά για την εκτόπιση των Τατάρων της Κριμαίας από τον Ιωσήφ Στάλιν, προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, δυσαρέσκεια στη Ρωσία, όπου πολλοί καταγγέλλουν μια "πολιτική" νίκη εις βάρος του Ρώσου υποψηφίου.

Στο "1944" η Τζαμάλα, μια τραγουδίστρια που κατάγεται από τους Τάταρους της Κριμαίας, μιλά για την εκτόπιση του λαού της από τις σοβιετικές αρχές κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η Ρωσία, που προσάρτησε τη χερσόνησο το 2014, είχε διαμαρτυρηθεί για την ουκρανική συμμετοχή, κάνοντας λόγο για "πολιτικούς" υπαινιγμούς.

Κλείσιμο
Ο Ρώσος Σεργκέι Λαζάρεφ, που, σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων, ήταν το μεγάλο φαβορί του διαγωνισμού, κατέλαβε τελικά την τρίτη θέση.

"Η Ουκρανή τραγουδίστρια Τζαμάλα και το τραγούδι 1944 δεν κέρδισαν τη Γιουροβίζιον, η πολιτική νίκησε την τέχνη" δήλωσε σε ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ο γερουσιαστής Φραντς Κλίντσεβιτς ο οποίος ζήτησε να μποϊκοτάρει η Ρωσία τον επόμενο διαγωνισμό, που θα φιλοξενηθεί στην Ουκρανία.

Για τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, τον Κονσταντίν Κοσάτσεφ, "η γεωπολιτική πήρε το πάνω χέρι". Προειδοποίησε μάλιστα ότι η νίκη αυτή στη Γιουροβίζιον μπορεί να ενθαρρύνει την ουκρανική ηγεσία και να θέσει σε κίνδυνο τη δύσκολη ειρηνευτική διαδικασία στην ανατολική Ουκρανία.

"Γι' αυτόν το λόγο, η Ουκρανία έχασε" έγραψε στη σελίδα του στο Facebook. "Αυτό που χρειάζεται κατεπειγόντως η Ουκρανία είναι η ειρήνη. Όμως κέρδισε ο πόλεμος" συνέχισε.

Η εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβντα δημοσιεύει στον ιστότοπό της ένα άρθρο με τον τίτλο "Πώς οι ευρωπαϊκές επιτροπές έκλεψαν τη νίκη του Λαζάρεφ", με το οποίο ζητά την ακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού, επειδή το τραγούδι της Τζαμάλα είχε "πολιτικό" περιεχόμενο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης