Διέρρηξαν το διαμέρισμα της Ολλανδής δημοσιογράφου που συνελήφθη στην Τουρκία

Διέρρηξαν το διαμέρισμα της Ολλανδής δημοσιογράφου που συνελήφθη στην Τουρκία

«Εντυπωσιάζομαι. Αλλά δεν με φοβερίζουν», λέει η Εμπρού Ουμάρ από το Κουσάντασι  

Διέρρηξαν το διαμέρισμα της Ολλανδής δημοσιογράφου που συνελήφθη στην Τουρκία
Προ ημερών η Ολλανδή δημοσιογράφος τουρκικής καταγωγής, Εμπρού Ουμάρ, συνελήφθη στην Τουρκία με την κατηγορία ότι προσέβαλε τον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Τώρα, η Ουμάρ, η οποία έχει αφεθεί ελεύθερη αλλά υποχρεούται να δηλώνει παρουσία στο αστυνομικό τμήμα του Κουσάντασι, υποστηρίζει ότι άγνωστοι διέρρηξαν το διαμέρισμά της στο Αμστερνταμ.

Με αναφορά της στο Twitter η δημοσιογράφος, η οποία είχε χαρακτηρίσει στον προσωπικό της λογαριασμό τον Ερντογάν «μεγαλομανή δικτάτορα» και «σουλτάνο», έγραψε ότι για «εκφοβισμό» της διέρρηξαν το σπίτι και ότι της έκλεψαν τον υπολογιστή.
Κλείσιμο

«
Λοιπόν, σημειώθηκε διάρρηξη στο σπίτι μου στο Άμστερνταμ. Είμαι εντυπωσιασμένη. Τρομαγμένη. Α, για περίμενε… ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ», έγραψε η Ουμάρ θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα σε όσους κρύβονται πίσω από την εισβολή στην κατοικία της.

Στη συνέχεια, άφησε να εννοηθεί σε νεότερη ανάρτησή της ότι το περιστατικό δεν ήταν σύμπτωση, ενώ πρόσθεσε πως της έσπασαν την πόρτα και της έκλεψαν τον παλιό υπολογιστή της.

Η Ολλανδή δημοσιογράφος, η οποία συνελήφθη στο Κουσάντασι και αφέθηκε ελεύθερη μία ημέρα αργότερα, δεν επιτρέπεται να φύγει από τη χώρα και επιβάλλεται να εμφανίζεται δύο φορές την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Βέβαια, η ίδια σε αναφορές της στο Twitter επισημαίνει πως ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος δεν γνώριζε την υπόθεση και, μάλιστα, της είπε: «Ποια είσαι; Γιατί δε φεύγεις από την Τουρκία;».



Σε παλαιότερα μηνύματά της, η δημοσιογράφος είχε υποστηρίξει ότι αρχικά οι αστυνομικοί κατά τη σύλληψή της ήταν «λίγο άγριοι», αλλά στη συνέχεια της συμπεριφέρθηκαν «πολύ καλά».

Αφότου οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας,
ανακοίνωσε πως ήταν σε «στενή επαφή» με τη δημοσιογράφο και ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαρκ Ρούτε, είχε γράψει στο Twitter πως είχε επικοινωνήσει μαζί της.

Πάντως, η Ουμάρ δείχνει να διασκεδάζει την περιπέτειά της, απολαμβάνοντας όσο μπορεί την παραμονή της στην Τουρκία και ενημερώνοντας τους φίλους της με φωτογραφίες και αναρτήσεις στο Twitter.    


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης