Ομπάμα: Ο κόσμος χρειάζεται μια ισχυρή, ενωμένη Ευρώπη

Ομπάμα: Ο κόσμος χρειάζεται μια ισχυρή, ενωμένη Ευρώπη

Τόσο η Ευρώπη όσο και το ΝΑΤΟ μπορούν να κάνουν περισσότερα στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, τόνισε 

Ομπάμα: Ο κόσμος χρειάζεται μια ισχυρή, ενωμένη Ευρώπη
«Έχω έρθει στην καρδιά της Ευρώπης για να πω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και ολόκληρος ο κόσμος χρειάζεται μια ισχυρή, ευημερούσα, δημοκρατική και ενωμένη Ευρώπη» επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, από το Ανόβερο.

Αναφερόμενος στον Ισλαμικό Κράτος επισήμανε πως τόσο η Ευρώπη και το ΝΑΤΟ μπορούν να κάνουν περισσότερα στη μάχη εναντίον του.

«Εάν δεν λύσουμε αυτά τα προβλήματα, θα αρχίσετε να βλέπετε εκείνους που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτούς τους φόβους και τις απογοητεύσεις και να τους διοχετεύουν με ένα διασπαστικό τρόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος

«Αν η Ευρώπη ως μια ενιαία, ειρηνική, φιλελεύθερη, πλουραλιστική, ελεύθερη αγορά αρχίζει να αμφιβάλλει για τον εαυτό της, αρχίζει να αμφισβητεί την πρόοδο που έχει σημειωθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών τότε δεν μπορούμε να αναμένουμε την πρόοδο που έχει μόλις τώρα εδραιωθεί σε άλλα μέρη του κόσμου πως θα συνεχιστεί» πρόσθεσε.

Τόνισε παράλληλα, πως στην επερχόμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ θα επιμείνει πως όλοι θα πρέπει να αναλάβουν ευθύνη για την ασφάλεια.
Κλείσιμο

Αναφερόμενος στη Ρωσία, είπε πως πρέπει να διατηρηθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας μέχρις ότου εφαρμόσει τη συμφωνία του Μινσκ.

«Θέλω καλές σχέσεις με τη Ρωσία και έχω επενδύσει πολλά στις καλές σχέσεις με τη Ρωσία όμως πρέπει να διατηρήσουμε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας μέχρις ότου εφαρμόσει πλήρως τις συμφωνίες του Μινσκ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, επισήμανε πως έχει εγκριθεί να σταλούν 250 επιπλέον δυνάμεις των ΗΠΑ στη Συρία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης