Ανόβερο: Το πολιτικό... «κόρτε» του Ομπάμα στη Μέρκελ

Ανόβερο: Το πολιτικό... «κόρτε» του Ομπάμα στη Μέρκελ

Οι δύο ηγέτες ταξίδεψαν στον κόσμο της τεχνολογίας και της εικονικής πραγματικότητας -Μαζί με Ολάντ, Κάμερον και Ρέντσι θα συζητήσουν τα προβλήματα της Ευρώπης: προσφυγικό, τρομοκρατία και Ελλάδα

Ανόβερο: Το πολιτικό... «κόρτε» του Ομπάμα στη Μέρκελ
Με αγκαλιές και φιλιά Ομπάμα και Μέρκελ επισφράγισαν την αλληλεγγύη των χωρών τους στο πλαίσιο της συνάντησής τους στο Ανόβερο της Γερμανίας. Κατά την περιήγησή τους στην μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο, οι δύο ηγέτες ταξίδεψαν στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας. Σε λίγες ώρες, Ομπάμα, Μέρκελ και άλλοι τρεις ηγέτες - Ολάντ, Κάμερον και Ρέντσι - θα συζητήσουν τα πραγματικά προβλήματα της Ευρώπης: προσφυγικό, τρομοκρατία και Ελλάδα.

Η ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη και ο ισχυρότερος ηγέτης του κόσμου είχαν μία εγκάρδια συνάντηση με τον Ομπάμα να στάζει μέλι για την Γερμανίδα καγκελάριο εξαίροντας, μεταξύ άλλων,  την προσφυγική πολιτική του Βερολίνου. Κι ενώ η Μέρκελ έστρωσε κόκκινα ...χαλιά για να υποδεχτεί τον Ομπάμα, σήμερα η οικοδέσποινα καγκελάριος , παρουσία του Αμερικανού προέδρου θα συντονίσει μία μίνι Σύνοδο Κορυφή- τους λεγόμενους "Big Five" όπως βάπτισαν τα γερμανικά ΜΜΕ τους ηγέτες που θα είναι παρόντες: Μέρκελ, Ομπάμα, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι. Κύριο θέμα στο μενού των συζητήσεων θα είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, το προσφυγικό και η Ελλάδα.



Κλείσιμο
Για τον Ομπάμα, Ευρώπη και ΔΝΤ πρέπει να συνεργαστούν με την ελληνική κυβέρνηση 

Μήνυμα συνεργασίας Ευρώπης και ΔΝΤ με την ελληνική κυβέρνηση, φέρεται να έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα κατά τη συνάντησή του με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο "Upi". Με τηλεγράφημά του, το "Upi" αναφέρει ότι, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε στη Μέρκελ ότι αναμένει τη συνεργασία Ευρώπης - ΔΝΤ  με την ελληνική κυβέρνηση ώστε να βρεθεί τρόπος για την Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός της ευρωζώνης. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι "το ζήτημα της ανάπτυξης είναι κρίσιμο και για τις ΗΠΑ και για την παγκόσμια οικονομία".

Τα θερμά λόγια του Μπαράκ Ομπάμα για την Άγκελα Μέρκελ στην πιθανότατα τελευταία του επίσκεψη με την ιδιότητα του προέδρου των ΗΠΑ στη Γερμανία, θεωρήθηκαν από τους Γερμανούς αναλυτές κάτι σαν το πολιτικό αντίστοιχο μιας ερωτικής εξομολόγησης.

"Είναι η σημαντικότερη σχέση, η σημαντικότερη φιλία που είχα κατά τη διάρκεια της θητείας μου", τόνισε , μεταξύ άλλων,  ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Γερμανία με αφορμή τα εγκαίνια της διεθνούς βιομηχανικής έκθεσης του Ανοβέρου.



Για τον Ομπάμα η  Μέρκελ βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Από το βήμα της έκθεσης στο Ανόβερο, ο Μπαράκ Ομπάμα επεσήμανε ότι Μέρκελ βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, λέγοντας ότι τον χαροποιεί η προοπτική να διατηρήσει η Γερμανίδα καγκελάριος το αξίωμά της μετά την αποχώρηση του ίδιου από τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ. Αν και η ίδια δεν έχει ανακοινώσει αν θα διεκδικήσει τρίτη θητεία στην καγκελαρία, ο Ομπάμα άνοιξε τα χαρτιά του δηλώνοντας ότι ψηφίζει... δαγκωτό Μέρκελ.

"Ο κόσμος θα επωφεληθεί από τη διαρκή και συνεπή παρουσία της Μέρκελ... Κάνει ό,τι υπόσχεται", υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος η επίσκεψη του οποίου στη Γερμανία συμπίπτει με μια δύσκολη συγκυρία και είναι κάθε άλλο παρά τυχαία. Η αμερικανική κυβέρνηση ανησυχεί ολοένα περισσότερο παρατηρώντας τις αποσταθεροποιητικές εξελίξεις στην Ευρώπη εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία αλλά και της όξυνσης στην προσφυγική κρίση.

Μια αδύναμη, γεμάτη διαφωνίες Ευρώπη θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε η κυβέρνηση της Ουάσινγκτον.Για το λόγο αυτό, η επιλογή του Μπαράκ Ομπάμα να συναντήσει τη Μέρκελ ήταν μάλλον αυτονόητη, όπως επισημαίνει ο γερμανικός Τύπος.
 
"Θέλω να επαινέσω για άλλη μια φορά την Μέρκελ για τον θαρραλέο ηγετικό ρόλο που έπαιξε στη Γερμανία και την Ευρώπη όταν απελπισμένοι πρόσφυγες από τη σύγκρουση στη Συρία και αλλού έφτασαν στην περιοχή", τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα, εκφράζοντας παράλληλα τον ιδιαίτερο θαυμασμό του για τη σταδιοδρομία της Γερμανίδας καγκελαρίου, που κατόρθωσε από την ανατολική Γερμανία να εισέλθει στην πολιτική κορυφή της επανενωμένης Γερμανίας.
 
Ομπάμα και Μέρκελ έσπευσαν να δοκιμάσουν τρισδιάστατα γυαλιά 

Στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας ταξίδεψαν σήμερα Ομπάμα και Μέρκελ κατά την περιήγησή τους στην έκθεση του Ανόβερο.

Ως γνωστόν, η Γερμανίδα καγκελάριος είναι φαν της τεχνολογίας. Αλλά και ο Αμερικανός πρόεδρος δεν πάει ίσι. Ομπάμα και Μέρκελ δοκίμασαν τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας "VR" με τον φακό να απαθανατίζει τους δύο ηγέτες. Τα γυαλιά αυτά διαθέτουν την μικρότερη κάμερα στον κόσμο. "Είναι ένας θαρραλέος νέος κόσμος", δήλωσε ο Ομπάμα και πρόσθεσε: "Το πνεύμα της καινοτομίας μετατρέπει τις ιδέες σε θέσεις εργασίας".

Οι ΗΠΑ ήταν ο φετινός χορηγός της έκθεσης στο Ανόβερο με τον Μπαράκ Ομπάμα, κατά την ομιλία του, να αναλαμβάνει το ρόλο του πωλητή - διαφημιστή αμερικανικών προϊόντων. "Αγοράστε αυτά που είναι αμερικάνικα", τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος. 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης