Ο Κάμερον υπερασπίζεται τους Βρετανικούς φορολογικούς παραδείσους

Ο Κάμερον υπερασπίζεται τους Βρετανικούς φορολογικούς παραδείσους

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας υποστήριξε τους υπό βρετανική κυριαρχία φορολογικούς παραδείσους λέγοντας ότι η κριτική που τους γίνεται είναι άδικη

Ο Κάμερον υπερασπίζεται τους Βρετανικούς φορολογικούς παραδείσους
Καθώς το σκάνδαλο των Panama Papers έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο, η Βρετανία (και ιδίως ο Ντέιβιντ Κάμερον) βρέθηκαν ακριβώς στο επίκεντρο μερικών από των πιο δυσάρεστων αποκαλύψεων. Πέρα από την προσωπική περιπέτεια του Βρετανού πρωθυπουργού και του πατέρα του, ενδιαφέρον παρουσίαζε και το γεγονός ότι η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα από τις ευρωπαϊκές σε αναφορές μέσα στις εκατομμύρια σελίδες των Panama Papers που διέρρευσαν από την Wikileaks.

Όμως όπως φαίνεται η Βρετανία φαίνεται αποφασισμένη να υποστηρίξει την μέχρι τώρα οικονομική της πολιτική σε ότι αφορά τους φορολογικούς παραδείσους, κυρίως εκείνους που βρίσκονται κάτω από την δική της κυριαρχία. Σε δηλώσεις του στο Κοινοβούλιο ο Κάμερον υποστήριξε ότι είναι «άδικο» να ασκείται κριτική στις αποικίες μαύρου χρήματος της Βρετανίας.

Σ' αυτές τις υπεράκτιες κτήσεις της άλλοτε Μεγάλης Βρετανίας, όπως για παράδειγμα τα Virgin Islands (τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο της καταιγίδας των Panama Papers)  στα οποία βρέθηκαν πολλά από τα καλά κρυμμένα μυστικά των Ευρωπαίων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων.

Όμως ο Κάμερον δήλωσε ότι δεν θα αφήσει να πέσει το ειδικό καθεστώς που διέπει αυτές τις κτήσεις της Βρετανίας, υποστηρίζοντας ότι οι συγκεκριμένες αποικίες εμφανίζονται (κατόπιν εορτής βεβαίως) έτοιμες να συνεργαστούν και να αλλάξουν πολλές από τις ιδιαιτερότητες που απολαμβάνουν στην οικονομική τους ηθική.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο ίδιος «δεν μπορούμε να βάζουμε σε μαύρες λίστες περιοχές της Βρετανίας μόνο και μόνο γιατί έχουν χαμηλές φορολογίες και ιδιαίτερες οικονομικές πολιτικές».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης