Παλμύρα: Ρωσικές μονάδες «καθαρίζουν» την περιοχή από τις νάρκες

Παλμύρα: Ρωσικές μονάδες «καθαρίζουν» την περιοχή από τις νάρκες

Ο διοικητής του ρωσικού κέντρου συντονισμού στη Συρία, Σεργκέι Κουραλένκο παραδέχθηκε την παρουσία στρατιωτών της χώρας του στην περιοχή

Παλμύρα: Ρωσικές μονάδες «καθαρίζουν» την περιοχή από τις νάρκες
Είναι η πρώτη επίσημη παραδοχή από την πλευρά του ρωσικού στρατού ότι υπάρχουν μονάδες ξηράς στη Συρία, έστω και αν πρόκειται για μονάδες εκκαθάρισης ναρκών.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ρωσικού κέντρου συντονισμού στη Συρία, Σεργκέι Κουραλένκο, μέλη των μονάδων εκκαθάρισης ναρκοπεδίων ξηράς φτάνουν στα νότια προάστια της πόλης και θα ξεκινήσουν άμεσα την απενεργοποίηση των ναρκών.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και δυνάμεις πολιτοφυλακής ανακατέλαβαν από τους τζιχαντιστές το μεγαλύτερο μέρος της αρχαίας πόλης της Παλμύρας με την στήριξη επιδρομών της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, που απέφυγαν να στοχεύσουν ιστορικά μνημεία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε την σημασία της απελευθέρωσης της Παλμύρας από το Ισλαμικό Κράτος, κατά τη διάρκεια συνόδου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της χώρας, στο οποίο προήδρευσε, σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπο του προέδρου Πούτιν.
Παράλληλα, με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας την ανακατάληψη της πόλης, τονίζεται πως η Μόσχα θεωρεί την πρόσφατη επιτυχία στη μάχη ενάντια στους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία ως μια πραγματική ευκαιρία για να προωθηθεί η πολιτική μετάβαση στην χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης