Προειδοποίηση Μανουέλ Βαλς: Η Λεπέν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε εμφύλιο 

Προειδοποίηση Μανουέλ Βαλς: Η Λεπέν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε εμφύλιο 

Ανεβαίνουν οι τόνοι δύο εικοσιτετράωρα πριν από τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών -«Το κόμμα μου είναι η μόνη αξιόπιστη λύση», αναφέρει από την πλευρά του ο Νικολά Σαρκοζί


Προειδοποίηση Μανουέλ Βαλς: Η Λεπέν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε εμφύλιο 
Το ακροδεξιό "Εθνικό Μέτωπο" μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε εμφύλιο, προειδοποιεί τους Γάλλους, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μανουέλ Βαλς, δύο εικοσιτετράωρα πριν από τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών.

Από την πλευρά του, ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας και νυν ηγέτης της γαλλικής Δεξιάς, Νικολά Σαρκοζί επεσήμανε ότι το κόμμα του είναι η μόνη αξιόπιστη λύση σε μία προσπάθεια να αλιεύσει ψήφους. 

Την ίδια ώρα, η "Δαλιδά" της Γαλλίας  όπως αποκαλεί την επικεφαλής της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, το γαλλικό περιοδικό "L Express", θα επιχειρήσει την Κυριακή να "εθνικοποιήσει" το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου. Η Μαρίν ως Δαλιδά της Γαλλίας που θέλει να έχει τα φιλαράκια στα πόδια της, θα προσπαθήσει στο δεύτερο γύρο να ενισχύσει  ή έστω να διατηρήσει το ποσοστό της δίνοντας έτσι ένα σαφές μήνυμα ότι η "φωνή" της Ακροδεξιάς εισακούγεται στη Γαλλία.

Κλείσιμο
Για το γαλλικό περιοδικό "L' Express", η Μαρίν είναι αυτή που κινεί τα νήματα στο κόμμα της λειτουργώντας  προστατευτικά έναντι των άλλων πρωτοκλασάτων στελεχών του "Εθνικού Μετώπου".

Το σχετικό δημοσίευμα  επισημαίνει πως, η επικεφαλής του κόμματος έχει υπό την προστασία της τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Φλοριάν Φιλιπό λέγοντάς του μάλιστα τι να κάνει.

Πάντως, όπως δείχνουν τέσσερις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της παραμονές του δεύτερου γύρου, για τις τρεις μεγάλες περιφέρειες της Γαλλίας όπου την περασμένη Κυριακή το ακροδεξιό "Εθνικό Μέτωπο" είχε θριαμβεύσει, τα νέα δεν είναι ευχάριστα. Στις περιφέρειες όπου η επικεφαλής του κόμματος, Μαρίν Λεπέν, το "νούμερο 2" της γαλλικής Ακροδεξιάς, Φλοριάν Φιλιπό και η ανιψιά της Μαρίν , Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, είχαν επικρατήσει στον πρώτο γύρο, τώρα τρώνε την σκόνη των Ρεπουμπλικάνων.
 
Σοσιαλιστές και Ρεπουμπλικανοί διατυμπανίζουν την δέσμευσή τους για την συγκρότηση ενός δημοκρατικού μετώπου ώστε να αποτραπεί η νίκη της Ακροδεξιάς στο δεύτερο γύρο με συνέπεια την απόσυρση των υποψηφίων τους στις μεγάλες περιφέρειες.

Η Μαρίν Λεπέν κατεβαίνει στην περιφέρεια "Νορ Πα ντε Καλέ- Πικαρδία, βορειοδυτικά της χώρας. Στον πρώτο γύρο είχε αποσπάσει ποσοστό 40,6% όμως στο δεύτερο γύρο αναμένεται να ηττηθεί από τον Ρεπουμπλικανό Ξαβιέ Μπερτράν. H Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν κατεβαίνει στην περιφέρεια "PACA" (όπως είναι τα αρχικά της περιφέρειας "Προβηγκία- Άλπεις- Κυανή Ακτή).

Στον πρώτο γύρο είχε αποσπάσει 41,6%, τώρα όμως ο 60χρονος  Κριστιάν Εστροζί - για χρόνια δήμαρχος Νίκαιας και πρώην υπουργός- αναμένεται να την κερδίσει. Οι Σοσιαλιστές έχουν ανακοινώσει ότι θα αποσυρθούν και από την βορειοανατολική περιφέρεια "Αλσατία - Καμπανία- Αρδένες - Λορένη" όπου στον πρώτο γύρο επικράτησε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, Φλοριάν Φιλιπό όπου και εκεί στην Κυριακή αναμένεται να κερδίσουν οι Ρεπουμπλικανοί.    
 

   
  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης