Ο Νετανιάχου καλεί σε συνάντηση τον Τραμπ

Ο Νετανιάχου καλεί σε συνάντηση τον Τραμπ

Μετά τις ρατσιστικές προς τους μουσουλμάνους δηλώσεις, ο Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό στο Τελ Αβίβ

Ο Νετανιάχου καλεί σε συνάντηση τον Τραμπ
Στις 28 Δεκεμβρίου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός , Μπένζαμιν Νετανιάχου θα συναντήσει στο Τελ Αβίβ το φαβορί για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ντόναλντ Τραμπ. 

Η είδηση έγινε γνωστή λίγες ώρες μετά τη ρατσιστική δήλωση του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να κλείσουν ερμητικά την πόρτα στους μουσουλμάνους . Τα διεθνή ΜΜΕ έσπευσαν να σχολιάσουν πικρόχολα την επικείμενη συνάντηση. "
Ο Νετανιάχου δεν δίστασε να συναντήσει τον Τραμπ μετά τις εμπρηστικές του δηλώσεις για τους Μουσουλμάνους αλλά και τους Εβραίους", γράφει η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro". Από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, πάντως, ανακοινώθηκε ότι ο Νετανιάχου θα δεχτεί και άλλους υποψηφίους για το χρίσμα.  

Πρόσφατα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προβεί σε προσβλητικά σχόλια σε βάρος των Εβραίων με τους υπουργούς της κυβέρνησης του Ισραήλ να προσπαθούν να υποβαθμίσουν το περιστατικό που απασχόλησε ωστόσο τον ισραηλινό Τύπο.

Στις 4 Δεκεμβρίου, ο Τραμπ μιλώντας ενώπιον της Εβραϊκής Ρεπουμπλικανικής Ένωσης στην αμερικανική πρωτεύουσα, είπε: «
Κλείσιμο
Δεν περιμένω να με στηρίξετε, παρότι γνωρίζετε ότι είμαι ο καλύτερος υποψήφιος σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα του Ισραήλ. Δεν θα με στηρίξετε γιατί δεν θέλω τα χρήματά σας. Είμαι γεννημένος διαπραγματευτής, όπως κι εσείς».

Τα σχόλια αυτά χαρακτήρισε «προσβλητικά στερεότυπα» η ιστοσελίδα της συντηρητικής εφημερίδας "Times of Israel", ενώ και η προοδευτική «Haaretz» έκανε και αυτή λόγο για "χρήση εξόφθαλμων εβραϊκών στερεότυπων".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης