Γαλλία: Το Σοσιαλιστικό Κόμμα αποσύρει τους υποψηφίους από δύο περιφέρειες

Γαλλία: Το Σοσιαλιστικό Κόμμα αποσύρει τους υποψηφίους από δύο περιφέρειες

Στις δύο αυτές περιφέρειες επικεφαλής των ψηφοδελτίων του Εθνικού Μετώπου είναι η ηγέτης του Μαρίν Λεπέν και η ανιψιά της και εγγονή του ιδρυτή του κόμματος Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν

Γαλλία: Το Σοσιαλιστικό Κόμμα αποσύρει τους υποψηφίους από δύο περιφέρειες
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι αποσύρει τους υποψηφίους του τουλάχιστον από τις περιφέρειες του Νορ-Πα-ντε-Καλέ-Πικαρδία (Nord-Pas-de-Calais-Picardie) και Προβηγκία-Αλπεις-Κυανή Ακτή (Provence-Alpes-Cote d' Azur, PACA) στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών για να συμβάλει στη συγκρότηση ενός "ρεπουμπλικανικού φράγματος", που θα κλείσει τον δρόμο στο ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο.

Η ανακοίνωση της απόφασης του Σοσιαλιστικού Κόμματος έγινε από τον πρώτο γραμματέα Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς.

Στις δύο αυτές περιφέρειες επικεφαλής των ψηφοδελτίων του Εθνικού Μετώπου είναι η ηγέτης του Μαρίν Λεπέν και η ανιψιά της και εγγονή του ιδρυτή του κόμματος Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το ακροδεξιό κόμμα εξασφάλισε κατά τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας ποσοστά που υπερβαίνουν το 40% των ψήφων στις δύο αυτές περιφέρειες.

Κλείσιμο
Νωρίτερα και αμέσως μετά την ανακοίνωση των εκλογικών προβλέψεων, ο Νικολά Σαρκοζί και ηγέτης της δεξιάς αντιπολίτευσης έσπευσε να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο συμμαχίας με τη γαλλική αριστερά στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών για τη συγκρότηση κοινού μετώπου κατά της άκρας δεξιάς.

Ο Νικολά Σαρκοζί απέκλεισε το ενδεχόμενο οποιασδήποτε "ένωσης" ή απόσυρσης" ψηφοδελτίων του κόμματός του "Οι Ρεπουμπλικανοί", το οποίο δήλωσε ότι αποτελεί "την μόνη δυνατή εναλλακτική λύση" στις περιοχές όπου κινδυνεύει να κυριαρχήσει το Εθνικό Μέτωπο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης