Οι τζιχαντιστές σκότωσαν την 17χρονη Samra Kesinovic επειδή προσπάθησε να διαφύγει

Οι τζιχαντιστές σκότωσαν την 17χρονη Samra Kesinovic επειδή προσπάθησε να διαφύγει

Τον Απρίλιο του 2014 δύο νεαρές κοπέλες εξαφανίστηκαν από την Βιέννη για να ταξιδέψουν μέσω Τουρκίας στο Ισλαμικό Κράτος - Τι αποκαλύπτει για την τύχη τους ο αυστριακός Τύπος;

Οι τζιχαντιστές σκότωσαν την 17χρονη Samra Kesinovic επειδή προσπάθησε να διαφύγει
Η 17χρονη Samra Kesinovic και η 16χρονη φίλη της, Sabina Selimovic, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στη Βιέννη τον Απρίλιο του 2014 και ταξίδεψαν αεροπορικώς στην Άγκυρα και μετά στα Άδανα της Τουρκίας, όπου και χάθηκαν τα ίχνη τους. Λίγο αργότερα, τα δύο κορίτσια εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κρατώντας Καλάσνικοφ και περιστοιχισμένες από οπλισμένους τζιχαντιστές να κάνουν προπαγάνδα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους.



Τα δύο κορίτσια των οποίων η καταγωγή είναι από την Βοσνία, αλλά τα τελευταία χρόνια είχαν μεταναστεύσει με τις οικογένειές τους στην Αυστρία, πιστεύεται ότι μόλις έφθασαν στο Ισλαμικό Κράτος παντρεύτηκαν με τζιχαντιστές και κατοικούσαν στον ίδιο χώρο, μαζί με τους συζύγους τους. Μάλιστα, η Sabina επικοινωνούσε με sms με το γαλλικό περιοδικό Paris Match και υποστήριζε ότι απολάμβανε την νέα της ζωή στη Συρία, όπου μπορούσε ελεύθερα να αφοσιωθεί στην θρησκεία της, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει στην Αυστρία.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με δημοσιεύματα αυστριακών εφημερίδων, που επικαλούνται την μαρτυρία μιας γυναίκας από την Τυνησία, η οποία ζούσε στο ίδιο σπίτι με τις δύο κοπέλες, αλλά κατόρθωσε να διαφύγει από τους τζιχαντιστές, η 16χρονη Sabina, σκοτώθηκε κατά την διάρκεια ένοπλων συγκρούσεων στην Συρία τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ η 17χρονη Samra εκτελέστηκε από τους τζσιχαντιστές, επειδή προσπάθησε να το σκάσει από την Ράκκα, το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.



Παρόλο που η είδηση για την δολοφονία της νεαρής κοπέλας έχει αναφερθεί σε πολλές αυστριακές εφημερίδες, επίσημες κυβερνητικές πηγές δήλωσαν ότι αρνούνται να σχολιάσουν τα δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης