Ερντογάν: Το ρωσικό μαχητικό επέμεινε να παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο

Ερντογάν: Το ρωσικό μαχητικό επέμεινε να παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο

«Όλοι θα πρέπει να σέβονται το δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπίζεται τα σύνορά της» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος απαντώντας στον Βλαντίμιρ Πούτιν που χαρακτήρισε πισώπλατη μαχαιριά την κατάρριψη του ρωσικού Σουκχόι από την Τουρκία

Ερντογάν: Το ρωσικό μαχητικό επέμεινε να παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο
Κλιμακώνεται η ένταση στις ρωσοτουρκικές σχέσεις έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16 στα σύνορα στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να κάνει λόγο για «πισώπλατη μαχαιριά» και τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να υποστηρίζει πως το ρωσικό μαχητικό επέμεινε να παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο.

«Όλοι θα πρέπει να σέβονται το δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπίζεται τα σύνορά της», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, απαντώντας στον Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Σε δηλώσεις του έπειτα από την έκτακτη σύσκεψη ασφαλείας που συγκάλεσε το απόγευμα και στην οποία συμμετείχαν κορυφαίοι στρατηγοί της χώρας και οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, ο Ερντογάν υπογράμμισε ακόμη ότι η Ρωσία βομβαρδίζει τους Τουρκμένους «υποστηρίζοντας πως έχει ως στόχο το Ισλαμικό Κράτος».

«Το καθεστώς Άσαντ και οι χώρες που το στηρίζουν έχουν ξεκινήσει νέες επιθέσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το πνεύμα της Βιέννης», τόνισε ο Ερντογάν και πρόσθεσε πως «χωρίς να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στην υπόθεση της Συρίας, δεν μπορεί να εμποδιστεί ούτε η παράνομη μετανάστευση, ούτε η τρομοκρατία».

«Καταδικάζουμε τις σφοδρές επιθέσεις που επικεντρώνονται στη περιοχή όπου κατοικούν Τουρκομάνοι», είπε ο τούρκος πρόεδρος και τόνισε: «Εκεί έχουμε συγγενείς και ομοεθνείς».
Κλείσιμο

Αναφερόμενος στην κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, ο πρόεδρος της Τουρκίας υπογράμμισε πως έγινε «στο πλαίσιο των κανόνων εμπλοκής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων».

«Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρξαν πολύ πιο δραματικά γεγονότα στη Συρία, οφείλεται στην ψύχραιμη στάση της Τουρκίας. Να μην αμφιβάλλει κανείς για το ότι και σε αυτό το περιστατικό καταβάλαμε κάθε προσπάθεια για να το εμποδίσουμε. Όλοι όμως πρέπει να σεβαστούν το δικαίωμα της Τουρκίας να προασπίζει τα σύνορά της», υπογράμμισε.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ακόμη ότι στις περιοχές τις οποίες βομβαρδίζουν τα ρωσικά αεροσκάφη στη Συρία υπάρχουν μόνο Τουρκομάνοι, λέγοντας «στην περιοχή που βρίσκονται οι Τουρκομάνοι δεν υπάρχει «Ισλαμικό Κράτος». 

«Λένε ότι χτυπούν το ισλαμικό Κράτος, αλλά βομβαρδίζουν τους Τουρκομάνους», σημείωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης