Τουρκμένιοι μαχητές: «Πυροβολήσαμε τους Ρώσους πιλότους καθώς έπεφταν με το αλεξίπτωτο»

Τουρκμένιοι μαχητές: «Πυροβολήσαμε τους Ρώσους πιλότους καθώς έπεφταν με το αλεξίπτωτο»

Οι Τουρκμένιοι ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν και τους δύο άντρες όταν εκτοξεύθηκαν από το αεροσκάφος - «Σκληρό βίντεο» δείχνει έναν από τους δύο πιλότους νεκρό - Ζωντανοί είναι και οι δύο πιλότοι, λένε τουρκικά ΜΜΕ

Τουρκμένιοι μαχητές: «Πυροβολήσαμε τους Ρώσους πιλότους καθώς έπεφταν με το αλεξίπτωτο»
Διοικητές των τουρκμενικών δυνάμεων ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν και τους δύο Ρώσους πιλότους του μαχητικού αεροσκάφους SU-24, το οποίο κατερρίφθη σήμερα από την Τουρκία, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Όπως είπε σε δημοσιογράφο αναπληρωτής διοικητής μιας ταξιαρχίας των τουρκμενικών δυνάμεων, μαχητές άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τους δύο πιλότους ενώ προσέγγιζαν στο έδαφος με τα αλεξίπτωτά τους, αφού είχαν κάνει χρήση με επιτυχία του συστήματος εκτόξευσης.

«Και οι δύο πιλότοι εντοπίστηκαν νεκροί. Οι σύντροφοί μας άνοιξαν πυρ ενώ εκείνοι βρίσκονταν στον αέρα και τους σκότωσαν πριν προσγειωθούν στο έδαφος», δήλωσε ο Αλπασλάν Τζελίκ, αναπληρωτής διοικητής μιας ταξιαρχίας των τουρκμενικών δυνάμεων σε περιοχή κοντά στο συριακό χωριό Γιαμάντι. 

Ο ίδιος κρατούσε στα χέρια του, όπως τουλάχιστον υποστήριξε, ένα κομμάτι από το αλεξίπτωτο ενός εκ των πιλότων.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί των Τουρκμένιων μαχητών ενδέχεται να μην ανταποκρίνονται στην αλήθεια, αφού τα τουρκικά media μεταδίδουν τώρα ότι και οι δύο Ρώσοι πιλότοι του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους τύπου SU-24 είναι ζωντανοί.
Κλείσιμο


Επικαλούμενη Τούρκους αξιωματούχους, η εφημερίδα «Hurriyet» μετέδωσε ότι και οι δύο πιλότοι είναι ζωντανοί και πως αυτή την ώρα καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να μεταφερθούν στην Τουρκία.

Ότι οι πιλότοι του ρωσικού μαχητικού είναι ζωντανοί είπε Τούρκος αξιωματούχος και στο πρακτορείο Reuters, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι τουρκικές μονάδες έλαβαν πληροφορίες πως οι δύο άντρες δεν έχουν πεθάνει και ότι εργάζονται ώστε να παραδοθούν σώοι από τους αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο ίντερνετ κυκλοφορεί ένα σκληρό βίντεο, σταλμένο από τους ίδιους τους αντάρτες, που υποτίθεται ότι δείχνει το ένα από τα δύο θύματα νεκρό, όμως η αυθεντικότητά του παραμένει υπό αμφισβήτηση. 




Υπενθυμίζεται ότι ένα πολεμικό αεροσκάφος τύπου SU-24 κατερρίφθη σήμερα το πρωί στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, καθώς όπως υποστηρίζουν αξιωματούχοι της Άγκυρας παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας και δεν υπάκουσε στις προειδοποιήσεις να απομακρυνθεί. 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνει πως το μαχητικό ήταν ρωσικό και διακινεί την εκδοχή ότι το αεροσκάφος SU-24 δεν καταρρίφθηκε από άλλα μαχητικά σε αερομαχία, αλλά εβλήθη από αντιαεροπορικά πυρά, πιθανότατα από πύραυλο εδάφους - αέρος.

Επίσης οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως το μαχητικό Σουκχόι 24 δεν είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας και ότι είναι σε θέση να αποδείξουν ότι καθ' όλη την διάρκεια της πτήσης το αεροσκάφος βρισκόταν εντός εναέριου χώρου της Συρίας. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης