Μωρό με ανεγκεφαλία γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια διαψεύδοντας όλες τις προβλέψεις

Μωρό με ανεγκεφαλία γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια διαψεύδοντας όλες τις προβλέψεις

Αν και οι γιατροί τούς ενθάρρυναν να προχωρήσουν σε έκτρωση, οι αποφασισμένοι γονείς επέλεξαν να κρατήσουν τον μικρό

Μωρό με ανεγκεφαλία γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια διαψεύδοντας όλες τις προβλέψεις
Τον πρώτο χρόνο της ζωής του συμπλήρωσε τον περασμένο Αύγουστο ο μικρός Jaxon Buell, του οποίου η ιστορία αποτελεί έμπνευση για χιλιάδες γονείς ανά την υφήλιο, οι οποίοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη φροντίδα των άρρωστων παιδιών τους. 

Ο Brandon και η Brittany Buell έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους όταν τους ανακοινώθηκε, από τους πρώτους ήδη μήνες της εγκυμοσύνης, ότι το μωρό τους έπασχε από μία σπάνια γενετική ασθένεια που εμπόδιζε τη φυσιολογική ανάπτυξη του κρανίου και του εγκεφάλου του.

Αν και οι γιατροί τούς ενθάρρυναν να προχωρήσουν σε έκτρωση, λέγοντάς τους ότι το αγοράκι τους είχε σχεδόν μηδαμινές πιθανότητες επιβίωσης, οι αποφασισμένοι γονείς επέλεξαν να κρατήσουν τον μικρό, θέλοντας να κάνουν «ό,τι περνούσε από το χέρι τους» για αυτόν.


Κλείσιμο


Μετά τη γέννηση του μικρού Jaxon, οι προβλέψεις των γιατρών συνέχισαν να είναι εξαιρετικά απαισιόδοξες, καθώς έδιναν στο αγοράκι λίγα μόλις 24ωρα ζωής. Τελικά όμως ο μικρός μαχητής διέψευσε τους πάντες και γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια τον περασμένο Αύγουστο, κάνοντας πανευτυχείς τους γονείς του.



Ωστόσο, όπως αναφέρει ο πατέρας του αγοριού στην Daily Mail, παρά την ικανοποίησή τους για την καλή πορεία της υγείας του παιδιού τους, το ζευγάρι αντιμετωπίζει καθημερινά τον ρατσισμό της κοινωνίας απέναντι στον «διαφορετικό» Jaxon αλλά και επικρίσεις ανθρώπων που πιστεύουν ότι έπρεπε να είχαν προχωρήσει σε έκτρωση, ώστε το μωρό να «μην βασανίζεται».

Σε αυτές τις σφοδρές επικρίσεις απάντησε ο Brandon Buell μέσω μίας ανάρτησης στο Facebook το περασμένο Σάββατο, τονίζοντας ότι η απόφαση να κρατήσουν το μωρό ήταν συνειδητή και κατηγορώντας όσους μιλούν για έκτρωση ότι έχουν παντελή άγνοια τόσο για την ασθένεια όσο και για τη ζωή του μικρού τους ήρωα.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης