Πιο φονικές οι selfies από τους καρχαρίες!

Πιο φονικές οι selfies από τους καρχαρίες!

Μέχρι στιγμής, μόνο φέτος, έχουν καταγραφεί 12 θάνατοι από την... επικίνδυνη συνήθεια, έναντι 8 από τα πραγματικά επικίνδυνα ψάρια

Πιο φονικές οι selfies από τους καρχαρίες!
Ένας 66χρονος Γιαπωνέζος τουρίστας σκοτώθηκε και ο συνταξιδιώτης του τραυματίστηκε, όταν οι δυο τους προσπάθησαν να βγάλουν μια selfie και γλίστρισαν στα σκαλιά του Ταζ Μαχάλ, στην Ινδία. Ο θάνατος αυτός είνα ο δωδέκατος που καταγράφηκε φέτος και που σχετίζεται με το συγκεκριμένο είδος φωτογράφισης, γεγονός που σημαίνει πως μέχρι στιγμής για το 2015, οι selfies αναδεικνύονται περισσότερο φονικές από τους καρχαρίες! 

Μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά δεν είναι παρά η τραγική πραγματικότητα. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων έχει να κάνει με τουρίστες που επικεντρώνονται στην οθόνη του κινητού τους, αντί για το άγνωστο περιβάλλον γύρω τους. Τέσσερις από τους θανάτους που σχετίζονται με τις selfies, έχουν να κάνουν με πτώσεις, ενώ επόμενη αιτία ήταν το χτύπημα από τρένο.



Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει μέχρι πού θα ρισκάρει κάποιος για να βγάλει μια καλή selfie κι έτσι διάφορα αξιοθέατα παγκοσμίως άρχισαν να τις απαγορεύουν, τουλάχιστον με τη χρήση του selfie stick, του «κονταριού» που βοηθά στη λήψη φωτογραφιών από μεγαλύτερη απόσταση. Τον Ιούλιο το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών δημοσίευσε ένα φυλλάδιο με προειδοποιήσεις για τις «φοβερές selfies που μπορούν να κοστίσουν τη ζωή σας».
Κλείσιμο








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης