Τρεις... αλεξιπτωτιστές απέκλεισαν για ώρες τον Πύργο του Άιφελ!

Τρεις... αλεξιπτωτιστές απέκλεισαν για ώρες τον Πύργο του Άιφελ!

Εντοπίστηκαν από το ελικόπτερο της αστυνομίας να σκαρφαλώνουν στον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Γαλλίας

Τρεις... αλεξιπτωτιστές απέκλεισαν για ώρες τον Πύργο του Άιφελ!
Κάποιοι ονειρεύονται να βρεθούν έστω και μία φορά στη διάρκεια της ζωής τους στον Πύργο του Άιφελ και να απολαύσουν έναν καφέ, ή ένα δείπνο με θέα το Παρίσι. Τρεις άνδρες το... προχώρησαν ακόμη περισσότερο, βάζοντας σκοπό να... ξεφύγουν από τα... τετριμμένα και όχι απλά να βρεθούν μέσα σε ένα από τα πιο διάσημα κατασκευαστικά μνημεία της ανθρωπότητας, αλλά να σκαρφαλώσουν και να φτάσουν στην κορυφή του, πέφτοντας από εκεί με αλεξίπτωτο!

Όταν λοιπόν το ελικόπτερο της αστυνομίας πραγματοποίησε τον καθιερωμένο εναέριο έλεγχο στην περιοχή, οι χειριστές του αντίκρισαν έκπληκτοι τους τρεις άνδρες να σκαρφαλώνουν στη σιδηροκατασκευή, κουβαλώντας από έναν σάκο στην πλάτη τους. Αμέσως δόθηκε σήμα, καθώς οι τρεις άνδρες θα μπορούσαν να είναι κάτι περισσότερο από τρεις... ριψοκίνδυνοι αναρριχητές. Εξάλλου, στη Γαλλία είναι νωπές οι αναμνήσεις από τις πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες, με χαρακτηριστικότερη εκείνη στο περιοδικό Charlie Hebdo, η οποία είχε συγκλονίσει την παγκόσμια κοινότητα.

Η επέμβαση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και της αστυνομίας ήταν άμεση. Ο Πύργος του Άιφελ εκκενώθηκε και αποκλείστηκε η πρόσβαση του κοινού για αρκετή ώρα. Παράλληλα, επιχειρήθηκε να εγκλωβιστούν οι τρεις άνδρες και να συλληφθούν. Όπως ενημέρωσε η αστυνομία, οι τρεις άνδρες είχαν σκοπό να σκαρφαλώσουν μέχρι την κορυφή και να πραγματοποιήσουν ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτα, όντας λάτρεις των extreme sports.

Κλείσιμο
Ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε στις 9 το πρωί και άνοιξε πάλι στις 2 το μεσημέρι. Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού όλο αυτό το διάστημα, καθώς βρίσκεται στις πρώτες χώρες της λίστας των υποψηφίων για τρομοκρατικές ενέργειες από φανατικούς μουσουλμάνους. 

Τον Ιανουάριο σημειώθηκε η επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo, με δώδεκα νεκρούς δημοσιογράφους και σκιτσογράφους, ενώ τον Αύγουστο τρεις επιβάτες στη σιδηροδρομική γραμμή για το Άμστερνταμ της Ολλανδίας, αφόπλισαν έναν οπλοφόρο, ο οποίος είχε ανοίξει πυρ μέσα στο τρένο.

Τόσο οι τζιχαντιστές, όσο και η Αλ Κάιντα, έχουν κατονομάσει τον Πύργο του Άιφελ ως στόχο τους, καθώς αποτελεί τον πλέον δημοφιλή προορισμό για τους τουρίστες της Γαλλίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης