Λονδίνο: Θρίλερ με το θάνατο Βρετανού 007

Λονδίνο: Θρίλερ με το θάνατο Βρετανού 007

Ο Γκάρεθ Γουίλιαμς βρέθηκε νεκρός κλεισμένος σε σακίδιο - Νέες θεωρίες για την υπόθεση θανάτου του

Λονδίνο: Θρίλερ με το θάνατο Βρετανού 007
Όταν το 2010 ο 31χρονος Γκάρεθ Γουίλιαμς βρέθηκε νεκρός στην κατοικία του στο Λονδίνο, οι άνδρες της βρετανικής αστυνομίας είχαν κάνει λόγο για «ατύχημα». Δύο χρόνια αργότερα, ωστόσο, ο ιατροδικαστής είχε αποφανθεί ότι ο ειδικός πράκτορας της βρετανικής M16 δολοφονήθηκε.

Στην υπόθεση του Γουίλιαμς πάντως, ο οποίος ήταν ειδικός στο σπάσιμο κωδικών εντοπίστηκε γυμνός και κλειδωμένος σε ταξιδιωτικό σακίδιο στο μπάνιο του διαμερίσματός του, είχε προκύψει και ένα ακόμα αινιγματικό στοιχείο.

Στην κατοικία του βρέθηκαν μία γυναικεία κόκκινη περούκα, γυναικεία ρούχα αξίας 20.000 ευρώ και προϊόντα μακιγιάζ, ενώ στον οργανισμό του δεν υπήρχαν ίχνη από αλκοόλ, ναρκωτικών ή δηλητηρίου.

Κλείσιμο
Αρχικά, η βρετανική αστυνομία εκτίμησε πως το θύμα είχε εμμονή με το γυναικείο ντύσιμο, ωστόσο σύμφωνα με νεότερη έρευνα που αναφέρει o Independent το πιθανότερο είναι ο Γουίλιαμς να ντυνόταν σαν γυναίκα καθώς βρισκόταν σε μυστική αποστολή.



Παρότι η αστυνομική έρευνα είχε υποδείξει πως ο 31χρονος είχε φετίχ και έχασε τη ζωή του σε ένα σεξουαλικό παιχνίδι που δεν πήγε καλά, ο ιατροδικαστής Πίτερ Φόλντινγκ εκτιμά ότι η επιλογή του να φοράει γυναικεία ρούχα είχε να κάνει με την εργασία του και όχι με την διασκέδασή του.

«Το ερώτημα-κλειδί δεν τέθηκε ποτέ: Χρησιμοποιούσε τα ρούχα αυτά για τη δουλειά; Είμαι σίγουρος πως τα χρησιμοποιούσε για αυτό το σκοπό», δήλωσε ο Φόλντινγκ.

Ο ειδικός, μάλιστα, τόνισε πως ο Γουίλιαμς θα μπορούσε εύκολα να πείσει σαν γυναίκα και αυτό δικαιολογεί τις μαρτυρίες των γειτόνων του που έκαναν λόγο για μία γυναίκα που ερχόταν συχνά στο διαμέρισμά του.

«Ήταν αδύνατος με θηλυκά χαρακτηριστικά και καθώς ήταν ποδηλάτης ξύριζε τα πόδια του», πρόσθεσε ο ειδικός.

Η βρετανική αστυνομία πάντως όταν βρέθηκε νεκρός ο Γουίλιαμς είχε υποστηρίξει ότι το θύμα δέκα ημέρες πριν χάσει τη ζωή του είχε επισκεφθεί νυχτερινό κέντρο με drag show, αλλά και ένα γκέι μπαρ τρεις μήνες νωρίτερα.

Σχετικά με την θεωρία του σεξουαλικού παιχνιδιού, πάντως ο Φόλντινγκ την απορρίπτει καθώς υποστηρίζει ότι ο πράκτορας δεν είχε τάση να κλείνεται σε μικρούς χώρους, ούτε ήταν τραβεστί, καταλήγοντας, λοιπόν, πως ο 31χρονος δολοφονήθηκε.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης