Βρετανία: Ο οδηγός του Τζέρεμι Κόρμπιν επιτέθηκε σε καμεραμάν του BBC

Βρετανία: Ο οδηγός του Τζέρεμι Κόρμπιν επιτέθηκε σε καμεραμάν του BBC

Επεισόδιο μεταξύ του σωφέρ του Τζέρεμι Κόρμπιν και εικονολήπτη του BBC, έξω από το σπίτι του νέου ηγέτη των Εργατικών, στο βόρειο Λονδίνο - Πώς αντέδρασε ο Κόρμπιν, τι ανακοίνωσε το BBC

Βρετανία: Ο οδηγός του Τζέρεμι Κόρμπιν επιτέθηκε σε καμεραμάν του BBC
Ο προσωπικός οδηγός του νέου ηγέτη των Εργατικών στη Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν, επιτέθηκε σε εικονολήπτη του BBC, έξω από το σπίτι του Κόρμπιν, στο βόρειο Λονδίνο. Το επεισόδιο, που ο βρετανικός Τύπος χαρακτηρίζει «συμπλοκή», συνέβη την Τρίτη το πρωί, όταν ο Κόρμπιν βγήκε από το σπίτι του για να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του. Ο οδηγός του νέου ηγέτη των Εργατικών επιτέθηκε στον εικονολήπτη του BBC, James Webb, ο οποίος είναι συνδικαλιστής, του έριξε την κάμερα στο έδαφος και τον τραυμάτισε στον λαιμό και στο πρόσωπο.

Κλείσιμο


Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν, δεν σταμάτησε να δει τον τραυματισμένο άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, αλλά μπήκε στο αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε στον ναό του Αγίου Παύλου, όπως ήταν προγραμματισμένο. Αργότερα, ο ίδιος δήλωσε για το περιστατικό: «Προφανώς κάποιου η κάμερα έπεσε στο έδαφος, καθώς όλοι οι εικονολήπτες έδιναν μάχη σώμα με σώμα, λυπάμαι γι' αυτό, αλλά δεν είναι δική μου ευθύνη, ήταν ένα πολύ, πολύ μικρό περιστατικό».



Εκπρόσωπος του BBC δήλωσε ότι το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο διερευνά το περιστατικό και επιβεβαίωσε, ότι ένας εργαζόμενός του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ενώ το κόμμα των Εργατικών ανέφερε πως ο οδηγός δεν είναι μέλος του, αλλά εργάζεται ως κυβερνητικός υπάλληλος. Εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών δήλωσε: «Ερευνούμε αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με ένα περιστατικό που συνέβη την Τρίτη και στο οποίο έχει εμπλακεί κυβερνητικό όχημα. Εξετάζουμε, αν ο οδηγός συμμετείχε στο περιστατικό, καθώς και την έκταση αυτής της συμμετοχής».



Ο δημοσιογράφος του Channel 4 News, Michael Crick, έγραψε στο Twitter: «Χθες για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μέρες, εικονολήπτης δέχεται επίθεση από άνθρωπο του Τζέρεμι Κόρμπιν έξω από τη κατοικία του Κόρμπιν». Ο δημοσιογράφος έχει επικρίνει τον 66χρονο Βρετανό πολιτικό για την στάση του απέναντι στον Τύπο και έχει αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Όταν υπάρχουν κάμερες έξω από το σπίτι σας, αυτό που πραγματικά μπορείτε να κάνετε είναι να χαμογελάσετε και να πείτε "καλημέρα" και όχι να βάζετε το χέρι σας μπροστά στην κάμερα».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης