Βίκτορ Ορμπάν: To σκληρό πρόσωπο της Ευρώπης

Βίκτορ Ορμπάν: To σκληρό πρόσωπο της Ευρώπης

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός κάνει τη ζωή κόλαση στους μετανάστες, με την πατρίδα του να επιδεικνύει μηδενική ελαστικότητα στην εφαρμογή του κανονισμού «Δουβλίνο 3»  της Ε.Ε

Βίκτορ Ορμπάν: To σκληρό πρόσωπο της Ευρώπης
Ο «δικτάτορας της Ευρώπης» με τη ρατσιστική ατζέντα κάθεται «σούζα» στην οικογένειά του. Είναι ιδιαίτερα ευγενικός και τρυφερός με την γυναίκα του, όπως η ίδια δηλώνει στα ΜΜΕ, ενώ κάνει όλα τα χατίρια στα πέντε παιδιά τους. 

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν, κάνει τη ζωή κόλαση στους μετανάστες με την πατρίδα του να επιδεικνύει μηδενική ελαστικότητα στην εφαρμογή του κανονισμού «Δουβλίνο 3»  της Ε.Ε.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, είναι ένας υπέροχος σύζυγος και πατέρας.  Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Eötvös Loránd της Βουδαπέστης κι έχει εργαστεί ως κοινωνιολόγος του ινστιτούτου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην ουγγρική πρωτεύουσα.Το 1989 με υποτροφία του Ιδρύματος Σόρος έζησε για τέσσερις μήνες στην Οξφόρδη. 

Τον Ιανουάριο του 1990 έφυγε από την Οξφόρδη και επέστρεψε στην Ουγγαρία για να κερδίσει μία έδρα στη πρώτη βουλή της μετακομμουνιστικής Ουγγαρίας. Είναι παντρεμένος με τη νομικό Anikó Lévai. Στο παρελθόν ήταν αθλητής και μάλιστα μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας Felcsuit. Ανέλαβε την πρωθυπουργία της Ουγγαρίας από τις 20 Μαίου του 2010. Βρισκόταν στον πρωθυπουργικό θώκο και την περίοδο 1998-2002. Ο Ορμπάν είναι επιπλέον επικεφαλής του κόμματος Φιντές. Στις εκλογές του 2010, το κόμμα του, μαζί με το Χριστιανοδημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα, απέσπασαν τα δύο τρίτα των εδρών στο κοινοβούλιο της Ουγγαρίας. 

Ο Ορμπάν επιρρίπτει ευθύνες ακόμα και στην χώρα μας για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία δηλώνοντας προκλητικά ότι,  οι μετανάστες που φθάνουν στα νότια σύνορα της πατρίδας του, εισέρχονται στην Ε.Ε μέσω της Ελλάδας. 

Ο πρώην ποδοσφαιριστής κτίζει έναν φράκτη της ντροπής στα σύνορα με τη Σερβία και στέλνει ρατσιστικά μανιφέστα στην Ευρώπη δικαιώνοντας τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που τον είχε αποκαλέσει στο παρελθόν , μεταξύ αστείου και σοβαρού, «δικτάτορα της Ευρώπης».  

Ο πολύτεκνος Ορμπάν εκπροσωπεί την αφιλόξενη για τους πρόσφυγες Ουγγαρία. Εθνικιστής, απεχθάνεται τα ΜΜΕ αλλά και όσους φθάνουν στην πατρίδα του για να πάρουν...όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, τις δουλειές των άλλων. Στα σύνορα της πατρίδας του με τη Σερβία υπάρχουν μεγάλες πινακίδες με απειλητικά μηνύματα που απευθύνονται στους μετανάστες: «Εάν έρθεις στην Ουγγαρία δεν μπορείς να πάρεις τις δουλειές των Ούγγρων». Εξαίροντας τον κίνδυνο που διατρέχουν οι χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης από τους μουσουλμάνους πρόσφυγες και μετανάστες ο Ορμπάν δείχνει το «σκληρό πρόσωπο» της Ευρώπης.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης