Βρετανία: Όταν η Νέσι αποφάσισε να πάει διακοπές...

Βρετανία: Όταν η Νέσι αποφάσισε να πάει διακοπές...

Το μυθικό Τέρας του Λοχ Νες εντοπίστηκε από συνταξιούχο να κολυμπά σε ποτάμι, στη βόρεια Σκωτία - Γιατί άραγε η Νέσι αποφάσισε να εγκαταλείψει τα φιλόξενα νερά της λίμνης, στην οποία ζει εδώ και 1.500 χρόνια;

Βρετανία: Όταν η Νέσι αποφάσισε να πάει διακοπές...
Η λίμνη του Λοχ Νες, στα Χάιλαντς της Σκωτίας, φιλοξενεί εδώ και 1.500 χρόνια το μυθικό τέρας της, την Νέσι. Τώρα, ένας συνταξιούχος αξιωματούχος από το τοπικό συμβούλιο της πόλης Νταντί στη Σκωτία, έρχεται να «ταράξει τα νερά» σχετικά με τα όσα γνωρίζαμε για την «αειθαλή» Νέσι.



Κλείσιμο
Ο Mervyn Rolfe ισχυρίζεται ότι εντόπισε το μυθικό θαλάσσιο ερπετό να κολυμπά στα κρύα νερά του ποταμού Tay, 240 χιλιόμετρα μακριά από την λίμνη του Λοχ Νες, κοντά στην πόλη Νταντί.

Ο ίδιος έδωσε στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες που τράβηξε, στις οποίες εμφανίζεται να κολυμπά ένα θαλάσσιο κήτος με τρεις καμπούρες. Ο Rolfe δήλωσε στον βρετανικό Τύπο ότι παρατηρούσε επί μία ώρα την Νέσι να κολυμπά στον ποταμό και αργότερα μια ομάδα δελφινιών την ακολούθησαν...



Το μυθικό τέρας της Σκωτίας, που έχει ενισχύσει κατά πολύ τον τουρισμό στην περιοχή, παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από μοναχούς, πριν 1.500 χρόνια.

Το μητρώο της λίμνης του Λοχ Νες, που καταγράφει τα περιστατικά που αναφέρονται κατά καιρούς και αφορούν την Νέσι, όπως αποκαλείται και αλλιώς, το Τέρας του Λοχ Νες, αναφέρει ότι μέχρι σήμερα υπάρχουν 1.072 μαρτυρίες από ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι έχουν δει την Νέσι, ενώ μέσα στο τρέχον έτος έχουν καταγραφεί τέσσερις μαρτυρίες, που αφορούν τον εντοπισμό του μυστηριώδους πλάσματος.



Το ερώτημα, που θα εξακολουθήσει να παραμένει αναπάντητο, είναι γιατί η Νέσι μετακινήθηκε από την λίμνη στην οποία ζει επί αιώνες και πώς βρέθηκε από την λίμνη στο ποτάμι, εκτός, αν υποθέσουμε, ότι και τα τέρατα έχουν δικαίωμα σε καλοκαιρινές διακοπές!





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης