ΗΠΑ: Γυναίκες ψηφοφόροι «θάβουν» διαδικτυακά τη Χίλαρι Κλίντον

ΗΠΑ: Γυναίκες ψηφοφόροι «θάβουν» διαδικτυακά τη Χίλαρι Κλίντον

Πλήθος επικρίσεων δέχεται η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών στην ανοιχτή και ανώνυμη πλατφόρμα Whisper

ΗΠΑ: Γυναίκες ψηφοφόροι «θάβουν» διαδικτυακά τη Χίλαρι Κλίντον
H Χίλαρι δεν θα πρέπει να επαναπαύεται ποντάροντας στην ψήφο των γυναικών αφού πολλές από αυτές της... γυρνούν την πλάτη.  

Οι εκπρόσωποι του «ωραίου φύλου» διεξάγουν εκστρατεία εναντίον της Κλίντον μέσω μιας πλατφόρμας στο Διαδίκτυο όπου «θάβουν» την πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας που διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα με τους Δημοκρατικούς και, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, έρχεται πρώτη στην εσωκομματική κάλπη.   

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», τους λόγους για τους οποίους πολλές Αμερικανίδες δεν θα ψηφίσουν την πρώην «πρώτη κυρία» των ΗΠΑ στις εκλογές του 2016 εξηγούν στην ανοιχτή και ανώνυμη πλατφόρμα, την εφαρμογή Whisper. 

Κλείσιμο
Η πλατφόρμα αυτή επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται σκέψεις και συναισθήματα χωρίς να αποκαλύπτεται η ταυτότητά τους και χωρίς να δέχονται κριτική. Άσπρες, μαύρες, μορφωμένες, νοικοκυρές απ' όλους τους πολιτικούς χώρους εκφράζουν αβίαστα τις απόψεις τους για το φαβορί των Δημοκρατικών και πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. «Είμαι γυναίκα και τρομάζω στο ενδεχόμενο να γίνει η Χίλαρι πρόεδρος των ΗΠΑ. Θα πρέπει να δώσουμε δύναμη στις γυναίκες όχι όμως να δώσουμε τον έλεγχο σε μία ψυχοπαθή», υποστηρίζει μία Αμερικανίδα που θεωρεί ότι η Χίλαρι δεν είναι καλά από ψυχολογικής πλευράς.

Μία άλλη Αμερικανίδα γράφει : «Είμαι 40 χρονών, λευκή, φιλελεύθερη, ανήκω στη μεσαία τάξη και σιχαίνομαι τη Χίλαρι. Δεν θέλω να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ». Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα επικαλούμενη την πλατφόρμα Whisper, oι Αμερικανίδες που εκφράζουν αρνητική άποψη για τη Χίλαρι προέρχονται απ' όλο το πολιτικό φάσμα. «Είμαι γυναίκα, Δημοκρατική και πράγματι η Χίλαρι με φοβίζει. Πιστεύω ότι έχει καλές ιδέες, όχι όμως και τόσο καλές και δεν μπορεί να τις εφαρμόσει», είναι το μήνυμα μιας άλλης Αμερικανίδας για τη Χίλαρι.  

«Ως νεαρή γυναίκα, αισθάνομαι ντροπή και κοροϊδία ότι πρέπει να τιμήσουμε τη Χίλαρι», γράφει μία άλλη Αμερικανίδα.  Την ίδια ώρα, μία μαύρη γυναίκα υποστηρίζει ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών δεν της εμπνέει εμπιστοσύνη. 

«Είμαι μαύρη, αριστερών πεποιθήσεων, και δεν θα ψηφίσω Χίλαρι. Δεν ξέρω αν μπορώ να την εμπιστευτώ». Πάντως, πολλές από  τις γυναίκες που τάσσονται κατά της πρώην «πρώτης κυρίας» των ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι είναι φεμινίστριες.«Είμαι φεμινίστρια. Όχι, δεν στηρίζω τη Χίλαρι Κλίντον μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκα. Στηρίζω τον Μπέρνι Σάντερς επειδή είναι ο υποψήφιος που υπόσχεται ότι θα κάνει τα περισσότερα για τα δικαιώματα των γυναικών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης