«Η μετανάστευση δεν είναι δικαίωμα του ανθρώπου», λέει ο Τσέχος πρώην πρόεδρος Κλάους

«Η μετανάστευση δεν είναι δικαίωμα του ανθρώπου», λέει ο Τσέχος πρώην πρόεδρος Κλάους

Ο ευρωσκεπτικιστής πρώην ηγέτης της χώρας δηλώνει πως η Ευρώπη «αυτοκτονεί καθώς υποδέχεται τους μετανάστες»

«Η μετανάστευση δεν είναι δικαίωμα του ανθρώπου», λέει ο Τσέχος πρώην πρόεδρος Κλάους
H Ευρώπη διαπράττει «αυτοκτονία» καθώς υποδέχεται τους μετανάστες, δήλωσε σήμερα ο ευρωσκεπτικιστής πρώην πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον του επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς που είχε πρόσφατα χαρακτηρίσει «σκανδαλώδη» τη συμπεριφορά ορισμένων χωρών της ανατολικής Ευρώπης απέναντι στους πρόσφυγες.

«Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας και ενός μεγάλου αριθμού άλλων πολιτικών τράβηξαν την προσοχή μου και με ενόχλησαν» εξήγησε ο Κλάους, που διατέλεσε πρόεδρος της Τσεχίας μεταξύ 2003- 2013, στον ιστότοπο της εφημερίδας Dnes.

«Εάν η Ευρώπη θέλει να διαπράττει αυτοκτονία υποδεχόμενη απεριόριστο αριθμό μεταναστών, ας το κάνει, όμως χωρίς τη δική μας συναίνεση» επισήμανε ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Εμείς πρέπει να πούμε ένα αποφασιστικό "όχι"».

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στις δηλώσεις Φαμπιούς υποστήριξε ότι η μετανάστευση σε αυτήν την περίπτωση «δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα».

«Περιμένοντας η Ευρώπη να τολμήσει να πει ότι η μετανάστευση δεν είναι ένα δικαίωμα του ανθρώπου, ο χρόνος περνά και η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο απειλητική» υπογράμμισε ο Κλάους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο «τρόπος σκέψης (σ.σ της Ευρωπαϊκής Ένωσης) πρέπει να αλλάξει».

Η Τσεχία βρίσκεται αυτή τη στιγμή μεταξύ των χωρών διέλευσης των μεταναστών προς τη δυτική Ευρώπη. Τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, η τσέχικη αστυνομία συνέλαβε στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας 214 μετανάστες, στην πλειονότητά τους Σύρους, οι οποίοι επέβαιναν σε τρένα με προέλευση την Ουγγαρία και την Αυστρία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης