Δείτε πώς κυκλοφόρησε τουρκική εφημερίδα για να κάνει κριτική στον Ερντογάν

Δείτε πώς κυκλοφόρησε τουρκική εφημερίδα για να κάνει κριτική στον Ερντογάν

Μέσα στο 2014 η Sözcü δέχθηκε 67 μηνύσεις και δέκα από τους δημοσιογράφους της μηνύθηκαν - Η συντακτική ομάδα της εφημερίδας διαμαρτύρεται: «Ο πρόεδρος Ερντογάν μας μηνύει για ιστορίες στις οποίες δεν αναφέρεται καν το όνομά του»

Δείτε πώς κυκλοφόρησε τουρκική εφημερίδα για να κάνει κριτική στον Ερντογάν
Σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, η τουρκική εφημερίδα Sözcü επέλεξε έναν πρωτότυπο τρόπο για να διαμαρτυρηθεί εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Ερντογάν, αλλά και εναντίον του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) για την σωρεία  μηνύσεων που έχει δεχθεί από τον ίδιο τον πρόεδρο της Τουρκίας.



Στην πρώτη σελίδα της η εφημερίδα άφησε κενές τις στήλες γνώμης και έγραψε ως κεντρικό τίτλο: «Αν η Sözcü είναι σιωπηλή, η Τουρκία θα είναι σιωπηλή». Η εφημερίδα κατηγορεί τον ισχυρό άνδρα της γειτονικής χώρας ότι λόγω της δριμείας κριτικής που ασκούν οι αρθρογράφοι της στην κυβέρνηση, έχει δεχθεί ρεκόρ μηνύσεων ακόμα και όταν δεν αναφέρεται στον ίδιο τον Ερντογάν, αλλά σε υποθέσεις που αφορούν τους γιους ή τις κόρες του.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, μέσα στο 2014 η Sözcü αντιμετώπισε 57 δικαστικές υποθέσεις, υποβλήθηκαν εναντίον της 67 μηνύσεις, ενώ δέκα από τους δημοσιογράφους της μηνύθηκαν και τους ζητήθηκε χρηματική αποζημίωση για 60 άρθρα τους!
Κλείσιμο

Η συντακτική ομάδα της εφημερίδας γράφει σχετικά με το θέμα στην πρώτη σελίδα: «Ο πρόεδρος Ερντογάν μας μηνύει για ιστορίες στις οποίες δεν αναφέρεται καν το όνομά του. Δημοσιεύματα στα οποία αναφέρονται τα ονόματα των παιδιών του έχουν γίνει αντικείμενο καταγγελιών. Στόχος είναι να εκφοβίσουν, να κατευνάσουν και να ελέγξουν την εφημερίδα και τους αρθρογράφους της και, παράλληλα, να καταργήσουν την ελευθερία της γνώμης και του λόγου».

Η εφημερίδα σε σχετικό άρθρο δεσμεύεται να εξακολουθεί να γράφει την αλήθεια παρά τις πιέσεις που δέχεται και αναφέρει ότι «τόσες πιέσεις δεν είχε δεχθεί ούτε επί εποχής στρατιωτικών πραξικοπημάτων στην χώρα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης