Λιοντάρι σκότωσε ξεναγό στο ίδιο πάρκο που ζούσε ο Σεσίλ!

Λιοντάρι σκότωσε ξεναγό στο ίδιο πάρκο που ζούσε ο Σεσίλ!

Το πάρκο του Σεσίλ στην Ζιμπάμπουε συνεχίζει να απασχολεί τον κόσμο, αυτή τη φορά με τον θάνατο ενός οδηγού ο οποίος σκοτώθηκε από επίθεση ενός άλλου λιονταριού που ζει στον ίδιο χώρο

Λιοντάρι σκότωσε ξεναγό στο ίδιο πάρκο που ζούσε ο Σεσίλ!
Αποτελεί σίγουρα σύμπτωση, όμως όπως φαίνεται όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό και αφορούν λιοντάρια περιστρέφονται με κάποιον τρόπο γύρω από τον Σεσίλ. Αυτή τη φορά με θύμα έναν οδηγό τουριστών, ο οποίος σκοτώθηκε από ένα άλλο λιοντάρι που ζει στο ίδιο πάρκο που ζούσε και ο Σεσίλ. Το λιοντάρι με το όνομα Νξάχα, το οποίο μάλιστα παρακολουθείτο και αυτό με το σύστημα του κολλάρου και το GPS, επιτέθηκε στον ξεναγό Quinn Swales και τον σκότωσε.

Ο τελευταίος βρισκόταν σε ένα σαφάρι με άλλους έξι ξένους τουρίστες, όταν βρήκε φρέσκα ίχνη λιονταριού και αποφάσισε να ακολουθήσει την αγέλη με δύο αρσενικά, δύο θυληκά και δύο μικρά. Ξαφνικά το Νξάχα του επιτέθηκε, και κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα για να τον σώσει από το αγριεμένο θηρίο. Καθώς όπως ανακοινώθηκε αργότερα κανένας από τους παρευρισκόμενους, ούτε ο ίδιος ο ξεναγός, δεν είχε όπλο μαζί του. 

Τα λιοντάρια δεν επιτέθηκαν στους υπόλοιπους τουρίστες, οι οποίοι γλίτωσαν χωρίς περεταίρω περιπέτειες. Ενώ σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν στο πάρκο, είναι πλέον ελεύθερο το κυνήγι ενός λιονταριού το οποίο έχει επιτεθεί και σκοτώσει άνθρωπο. Βέβαια μετά τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει από τον θάνατο το Σεσίλ, οι αρχές της Ζιμπάμπουε είναι επιφυλακτικές ως προς αυτό, και δεν έχει παρθεί καμία οριστική απόφαση για την θανάτωση του λιονταριού. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης