Βάζουν κότες και κουνέλια για να δουν τις επιπτώσεις από την έκρηξη στην Τιαντζίν

Βάζουν κότες και κουνέλια για να δουν τις επιπτώσεις από την έκρηξη στην Τιαντζίν

Μη γνωρίζοντας ακριβώς τις συνέπειες της έκρηξης στον ανθρώπινο οργανισμό, οι αρχές της Κίνας αποφάσισαν να τοποθετήσουν κλουβιά με κουνέλια σε ένα αμφιλεγόμενης αποτελεσματικότητας «επιστημονικό» πείραμα

Βάζουν κότες και κουνέλια για να δουν τις επιπτώσεις από την έκρηξη στην Τιαντζίν
Η έκρηξη στην Τιαντζίν όπως όλα δείχνουν έχει πιάσει εξ απήνης όλον τον κρατικό μηχανισμό της Κίνας, καθώς δέκα μέρες μετά το συμβάν, κανείς δεν γνωρίζει -ή δεν ανακοινώνει- τις επιπτώσεις που θα έχει στον πληθυσμό η διάχυση στην ατμόσφαιρα και στο νερό τόσο επικίνδυνων ουσιών. 

Σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν τι μπορεί να συμβεί στον άνθρωπο τα τοξικά υπολείμματα της έκρηξης, οι Κινέζοι υπεύθυνοι αποφάσισαν να τοποθετήσουν στο επίκεντρο της καταστροφής μερικά κλουβιά τα οποία έχουν μέσα κάποια συμπαθή αλλά άτυχα κουνελάκια. Σε άλλα διπλανά κλουβιά βρίσκονται περιστέρια και κοτόπουλα.

Στόχος όλης αυτής της ιδιάζουσας -το λιγότερο- «επιστημονικής» προσέγγισης είναι να δουν σε ποιo βαθμό επηρεάζει τα ζώα αυτά η συγκέντρωση χημικών ουσιών στο έδαφος και τον αέρα της περιοχής. Και μάλιστα με γνήσιο κινέζικο τρόπο: αυτόν που θα κοστίσει τα λιγότερα χρήματα!

Η «έρευνα» έρχεται μετά τον θόρυβο που ξέσπασε στην πόλη μετά την ανακάλυψη χιλιάδων νεκρών ψαριών στις όχθες του ποταμού Χάι, περίπου 6 χιλιόμετρα μακριά από την έκρηξη. Παρά το γεγονός ότι οι αρχές καθησυχάζουν τους κατοίκους ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, οι πολίτες πλέον δεν εμπιστεύονται κανέναν και έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους σε μεγάλη ακτίνα από το σημείο της έκρηξης.

Ο αντιδήμαρχος της πόλης Wang Hongjiang, υποστήριξε ότι πάνω από 200 τόνους κυανιούχου αμμώνιου έχουν συγκεντρωθεί από το σημείο, σε μία επιχείρηση καθαρισμού της περιοχής. Η ρύπανση στο επίκεντρο της έκρηξης είναι πλέον κάτω από έλεγχο, και η μόλυνση του αέρα μειώνεται μέρα με τη μέρα, δήλωσε ο ίδιος στο κινέζικο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. 
Κλείσιμο

Σε ότι αφορά τα περί ου ο λόγος ζωάκια, το μόνο στοιχείο που έχουμε προς το παρόν για την τύχη τους, είναι ότι μετά από δυο ώρες κατάφεραν να είναι ακόμα ζωντανά. Τώρα το τι σχέση μπορούν να έχουν τα συγκεκριμένα ζώα με τον ανθρώπινο οργανισμό και τους δεκάδες τρόπους που μπορεί να επηρεαστεί από τη μόλυνση, μόνο η κινέζικη «επιστημονική» έρευνα μπορεί να απαντήσει. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι τα άτυχα ζωάκια θα αποδειχτούν πιο ανθεκτικά από την ανίκητη -και δη κινέζικη- ανοησία!





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης