Die Zeit : «Ενωμένοι στην οργή κατά του Σόιμπλε»

Die Zeit : «Ενωμένοι στην οργή κατά του Σόιμπλε»

Λίγο πριν από την σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία στην Μπούντεστανγκ, επικρατεί «μια ασυνήθιστη ενότητα» κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα - Στο μέτωπο των επικριτών βρίσκονται και οι Μάρτιν Σουλτς και Γερούν Ντάισελμπλουμ

Die Zeit : «Ενωμένοι στην οργή κατά του Σόιμπλε»
Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Die Zeit αποκαλύπτει πως: «το Γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ,οι Πράσινοι και η Αριστερά εμφανίζονται οργισμένοι με τις νέες δηλώσεις περί Grexit του υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

H γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι λίγο πριν από την σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία στην Μπούντεστανγκ, επικρατεί «μια ασυνήθιστη ενότητα» κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καθώς «πολλοί πιστεύουν ότι ο υπουργός Οικονομικών θέλει να τορπιλίσει το νέο πακέτο βοήθειας προς στην Ελλάδα ενώ οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη»


«Η καγκελάριος πρέπει να σταματήσει τον Σόιμπλε», δήλωσε η πρόεδρος των Πρασίνων,Κατρίν Γκέρινγκ Εκαρντ. Στο ίδιο μήκος κύματος ο ηγέτης της Αριστεράς Γκρέγκορ Γκίζι δηλώνει οργισμένος με τη στάση του Σόιμπλε, τονίζοντας ότι «τις τελευταίες εβδομάδες ο υπουργός Οικονομικών λειτουργεί ως καγκελάριος χωρίς να ακούει κανέναν».
Κλείσιμο

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΣοσιαλδημοκρατώνΤόμας Οπερμαν τόνισε επίσης ότι από την στιγμή που η ελληνικη βουλή αποδέχτηκε τις μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί ο Σόιμπλε να βάζει θέμα προσωρινού Grexit σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις.

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει μάλιστα ότι στο μέτωπο των επικριτών του Σόιμπλε μετέχουν τόσο ο σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, όσο και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. "Αν έχεις διαπραγματευθεί μια συμφωνία πρέπει επίσης να τη στηρίζεις», τόνισε ο Ντάισελμπλουμ ερωτηθείς για τη στάση του Σόιμπλε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης