Τυνησία: Οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης ο τζιχαντιστής δολοφόνος

Τυνησία: Οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης ο τζιχαντιστής δολοφόνος

Ο 23χρονος δολοφόνος, που σκότωσε 38 τουρίστες στην πόλη Sousse, ήταν φοιτητής μηχανικής, που αγαπούσε το ποδόσφαιρο και χόρευε break dancing - Τι λέει ο θείος του, που τον συνάντησε μια μέρα πριν το μακελειό

Τυνησία: Οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης ο τζιχαντιστής δολοφόνος
Οι γείτονες και η οικογένεια του 23χρονου φοιτητή, Seifeddine Rezgui, που σκότωσε με ένα καλάσνικοφ 38 τουρίστες στην παραλία ξενοδοχείου, στην πόλη Sousse, της Τυνησίας την Παρασκευή, μιλούν για έναν νέο που αγαπούσε το ποδόσφαιρο και το break dancing.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από το περιβάλλον του δολοφόνου, που λίγο αργότερα, μετά την βάναυση πράξη του, έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών, ο 23χρονος ήταν θαυμαστής της Ρεάλ Μαδρίτης και της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Τυνησίας, ενώ παράλληλα χόρευε break dancing και είχε λάβει μέρος και σε διαγωνισμούς χορού που είχαν γίνει στην πρωτεύουσα Τύνιδα.

Κλείσιμο


Στην σελίδα του στο facebook ο δολοφόνος ανέβαζε θέματα για την Ρεάλ Μαδρίτης και για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας του.

Ο δολοφόνος ζούσε στην πόλη Gaafour, αλλά πριν ένα χρόνο μετακόμισε στην ισλαμική πόλη Kairouan, λίγα χιλιόμετρα απόσταση από την Sousse, όπου την περασμένη Παρασκευή εκτέλεσε εν ψυχρώ 38 τουρίστες, ενώ περίπου άλλοι τόσοι νοσηλεύονται τραυματισμένοι σε νοσοκομεία.

Στην πόλη Kairouan, o 23χρονος έμενε σε ένα σπίτι με άλλους τέσσερις νέους άντρες, για τους οποίους οι γείτονες δηλώνουν ότι πρόκειται για φοιτητές στο τοπικό πανεπιστήμιο.



Ο θείος του δολοφόνου, ο 70χρονος Ali Bin Muhammad Rezgui, δηλώνει ότι μόλις μία ημέρα πριν την μαζική δολοφονία της Sousse, ο ανιψιός του τον επισκέφθηκε στο σπίτι του. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι κάθισαν στον κήπο και μίλησαν για τις σπουδές και την ζωή του 23χρονου χωρίς να φαίνεται ότι κάτι τον απασχολούσε.

Πηγή από το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας δήλωσε ότι ο 23χρονος δολοφόνος δεν είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο, αλλά ήταν γνωστός στις αρχές ως «χαμηλού προφίλ εξτρεμιστής». Πάντως, το Ισλαμικό Κράτος ανέβασε ανακοίνωση στο διαδίκτυο, μετά το μακελειό της Παρασκευής, στην οποία αναφέρει: «Τον στρατιώτη του χαλιφάτου Abu Yahya AlQuirawani (το όνομα που είχε για τους τζιχαντιστές), μακάρι να δεχθεί ο Θεός, μετά από την εισβολή στην Sousse, στην μουσουλμανική Τυνησία». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης