Διακόπηκε η δίκη για την έκδοση του Ρόμαν Πολάνσκι στις ΗΠΑ

Διακόπηκε η δίκη για την έκδοση του Ρόμαν Πολάνσκι στις ΗΠΑ

Ο τιμημένος με Όσκαρ σκηνοθέτης είχε δηλώσει ένοχος το 1977 της κατηγορίας ότι έκανε σεξ με ένα 13χρονο κορίτσι στη διάρκεια φωτογράφησης στο Λος Άντζελες κατά την οποία καταναλώθηκαν σαμπάνιες και ναρκωτικά

Διακόπηκε η δίκη για την έκδοση του Ρόμαν Πολάνσκι στις ΗΠΑ
Διακόπηκε σήμερα η συνεδρίαση στο δικαστήριο της Κρακοβίας που εξετάζει το αμερικανικό αίτημα για την έκδοση του Ρομάν Πολάνσκι στις ΗΠΑ σχετικά με την καταδίκη του το 1977 επειδή είχε σεξουαλικές επαφές με μια ανήλικη και η διαδικασία θα ξεκινήσει και πάλι «πιθανόν» τον Απρίλιο.

Διακόπηκε σήμερα η συνεδρίαση στο δικαστήριο της Κρακοβίας που εξετάζει το αμερικανικό αίτημα για την έκδοση του Ρομάν Πολάνσκι στις ΗΠΑ σχετικά με την καταδίκη του το 1977 επειδή είχε σεξουαλικές επαφές με μια ανήλικη και η διαδικασία θα ξεκινήσει και πάλι «πιθανόν» τον Απρίλιο, δήλωσε ένας από τους δικηγόρους του Γαλλοπολωνού σκηνοθέτη.

«Δεν έχει τελειώσει, η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί πιθανόν τον Απρίλιο», δήλωσε η Γιέρζι Στάσοβιτς μετά την ολοκλήρωση της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας που διήρκησε εννέα ώρες.

Κλείσιμο
«Είναι κουραστικό και επώδυνο», σχολίασε από την πλευρά του ο Πολάνσκι, «διότι αναγκάζομαι να θυμηθώ πράγματα που θα προτιμούσα να έχω ξεχάσει».

Ο τιμημένος με Όσκαρ σκηνοθέτης είχε δηλώσει ένοχος το 1977 της κατηγορίας ότι έκανε σεξ με ένα 13χρονο κορίτσι στη διάρκεια φωτογράφησης στο Λος Άντζελες κατά την οποία καταναλώθηκαν σαμπάνιες και ναρκωτικά.

Ο Πολάνσκι εξέτισε 42 ημέρες στη φυλακή στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με την εισαγγελία για φυλάκιση 90 ημερών. Την επόμενη χρονιά διέφυγε από τις ΗΠΑ πιστεύοντας πως ο δικαστής που εξέταζε την υπόθεση θα ανέτρεπε τη συμφωνία και θα τον έκλεινε χρόνια στη φυλακή.

Το 2009 ο Πολάνσκι συνελήφθη στη Ζυρίχη βάσει αμερικανικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση κατ' οίκον. Απελευθερώθηκε το 2010 αφού οι ελβετικές αρχές αποφάσισαν να μην τον εκδώσουν.

Οι δικηγόροι του Πολάνσκι υποστηρίζουν ότι «το αίτημα για έκδοση δεν είναι βάσιμο» με δεδομένη την προηγούμενη συμφωνία μεταξύ του σκηνοθέτη και της αμερικανικής δικαιοσύνης.

Με βάση τη συμφωνία αυτή, την οποία είχε δεχθεί ο εισαγγελέας και οι δικηγόροι του θύματος, ο Πολάνσκι έχει ήδη εκτίσει την προβλεπόμενη ποινή.

Η Μπεάτα Γκούρτσικ, εκπρόσωπος του δικαστηρίου της Κρακοβίας, δήλωσε ότι «σήμερα ο Πολάνσκι απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις του δικαστή, και άρα προς το παρόν δεν θα είναι απαραίτητο να κληθεί ξανά».

«Κανένα προληπτικό μέτρο δεν αποφασίστηκε εις βάρος του Πολάνσκι, ο οποίος είναι εντελώς ελεύθερος. Η εισαγγελία δεν το ζήτησε και ο δικαστής δεν το θεώρησε απαραίτητο», εξήγησε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης