Ο Φαμπιούς καλεί τους Γάλλους να εγκαταλείψουν την Υεμένη

Ο Φαμπιούς καλεί τους Γάλλους να εγκαταλείψουν την Υεμένη

Το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει την απαγωγή της 30χρονης Γαλλίδας Ιζαμπέλ Πριμ

Ο Φαμπιούς καλεί τους Γάλλους να εγκαταλείψουν την Υεμένη
Να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη κάλεσε τους Γάλλους πολίτες που βρίσκονται στην Υεμένη ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, λίγες ώρες μετά την απαγωγή της νεαρής Γαλλίδας,  Ιζαμπέλ Πριμ, στη Σαναά.

Την ίδια ώρα, στην Υεμένη, όλες οι υπηρεσίες της Γαλλίας βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση, προκειμένου να εντοπίσουν και να απελευθερώσουν τη Γαλλίδα που απήχθη από αγνώστους. Η αμερικανική εταιρεία «Ayala Consulting», στην οποία εργάζεται η Ιζαμπέλ, επιβεβαίωσε ότι η Γαλλίδα είχε εγκατασταθεί στη Σαναά τα τελευταία δύο χρόνια,  όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γαλλικό ΥΠΕΞ .

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα "Le Parisien", η 30χρονη  Ιζαμπέλ απήχθη μαζί με τη διερμηνέα της, την ώρα που πήγαινε στη δουλειά της.

Ο πατέρας της Ιζαμπέλ δήλωσε στο γαλλικό δίκτυο RTL ότι η κόρη του βρισκόταν στην Υεμένη από το Νοέμβριο του 2013 και ότι, στο πλαίσιο της δουλειάς της, είχε γυρίσει όλο τον κόσμο. "Στην Υεμένη έκανε συνήθως τις μετακινήσεις της, χρησιμοποιώντας ταξί" υποστήριξε.

Τον Απρίλιο του 2014, η ίδια είχε δηλώσει, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Courier de l' Ouest", κατενθουσιασμένη που εργαζόταν στην Υεμένη, αν και ήξερε τους κινδύνους. "Η Υεμένη δεν είναι μία εμπόλεμη χώρα,  ωστόσο ο κίνδυνος καραδοκεί" είχε υποστηρίξει.
 
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανέφερε πως γίνεται ό,τι είναι δυνατό για τον εντοπισμό της νεαρής γυναίκας.

"Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή της. Προσπαθούμε να την εντοπίσουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την απελευθερώσουμε" δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Πολλοί ξένοι που ζουν στην πρωτεύουσα της Υεμένης έχουν πέσει θύματα απαγωγής . Εκτός από τους ένοπλους σιίτες μουσουλμάνους "Χούτι", δραστηριοποιείται και ένα από τα μεγαλύτερα παρακλάδια της Αλ Κάιντα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης