Συρία: Επτά νεκροί από έκρηξη σε λεωφορείο με σιίτες προσκυνητές

Συρία: Επτά νεκροί από έκρηξη σε λεωφορείο με σιίτες προσκυνητές

Την ευθύνη ανέλαβε το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη χώρα

Συρία: Επτά νεκροί από έκρηξη σε λεωφορείο με σιίτες προσκυνητές
Τουλάχιστον 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν την Κυριακή σε μία έκρηξη που κατέστεψε ολοσχερώς ένα λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν σιίτες προσκυνητές στο κέντρο της πρωτεύουσας της Συρίας, ανέφεραν μία κυβερνητική οργάνωση, αυτόπτες μάρτυρες και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σε λογαριασμό στο Twitter που συνδέεται με το Μέτωπο αλ Νόσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, ανακοινώθηκε ότι η εξτρεμιστική σουνιτική οργάνωση είναι υπεύθυνη για την «επίθεση αυτοκτονίας», όπως την αποκάλεσε , εναντίον του λεωφορείου σε μια εμπορική συνοικία στη Δαμασκό.

Σε δεύτερη ανάρτηση επισημαίνεται ότι ένας από τους μαχητές της οργάνωσης ανατινάχθηκε μέσα στο λεωφορείο. Στον ίδιο λογαριασμό αναρτήθηκε και φωτογραφία του φερόμενου βομβιστή αυτοκτονίας και άλλη μία του κατεστραμμένου οχήματος.

Σύμφωνα με τον διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, το όχημα έφερε λιβανέζικες πινακίδες και σε αυτό επέβαιναν σιίτες προσκυνητές που επισκέπτονταν αξιοθέατα θρησκευτικού ενδιαφέροντος στη Δαμασκό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης